Akademie Bílí Tygři Liberec

Liberec zabojuje o natažení vítězné série v Třinci

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Po svém nejvyšším vítězství v probíhajícím extraligovém ročníku zabojují Bílí Tygři o prodloužení lichotivé vítězné šňůry na ledě druhého Třince. Útok na zisk dalších bodů startuje pro svěřence Patrika Augusty v neděli v 18 hodin a 30 minut. Zápas odvysílá ČT Sport.

Na vítězné vlně

Bílí Tygři aktuálně prožívají úspěšné období. Z posledních jedenácti zápasů vyhráli svěřenci trenéra Augusty hned devětkrát, čímž upevnili svou pozici v první polovině tabulky. V pátek se dokonce posunuli před karlovarskou Energii na šesté místo.

Zejména poslední zápas odehrály šelmy ve velkém stylu, když potřetí v probíhající sezóně dokázaly dát sedm branek. Proti Českým Budějovicím se navíc dařilo i liberecké defenzivě, která společně s Petrem Kváčou udržela čisté konto.

Tomáš Filippi na vhazování

Přibrždění Oceláři

Zatímco Severočeši prožívají patrně nejlepší úsek sezóny, o Třinci by se dal říct přesný opak. Zběsilé tempo, kterým Oceláři ročník 2020/2021 zahájili, postupně opadá, což dokládá šest proher z posledních osmi utkání.

Stíhání rekordního zápisu Bílých Tygrů ze sezóny 2015/2016 si Slezané po nepovedeném závěru prosince komplikují také v lednu. V minulých dvou zápasech s Plzní a Pardubicemi dostali hned 9 gólů, přičemž sami dali jediný. Také proto už se na ně bodově dotáhla pražská Sparta, která o skóre dokonce vede extraligovou tabulku.

Přátelská diskuse?

Souboj střelců?

V repríze finále 2019 bude k vidění řada zajímavých individualit, třeba i těch s vydatným gólovým apetitem. Jaroslav Vlach, který naposledy nasázel hattrick Českým Budějovicím, vyzve nejlepšího střelce soutěže Matěje Stránského.

Který z obou střelců si se svým týmem užije slastný pocit vítězství, uvidíme v neděli. Utkání na ledě stále ještě úřadujících šampionů z Třince začíná v 18 hodin a 30 minut.

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 74
Bilance: 28 – 9 – 2 – 3 – 32
Skóre: 216:209

Zajímavosti

  • Přesilové hry obou týmů patří do elitní trojky soutěže.
  • Třinec s Libercem mají pozitivní bilanci na vhazování. Tím se v extralize pyšní už jen Pardubice a Sparta.
  • Petr Kváča se pokusí vynulovat nejlepšího střelce extraligy, s nímž ještě loni sdílel jednu kabinu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení