Akademie Bílí Tygři Liberec

Liberecká trenérka Nicol Lucák Čupková je slovenskou hokejistkou roku!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Na slavnostním galavečeru v Bratislavském hradě se ve čtvrtek udělovaly ceny pro nejlepší slovenské hráče a trenéry sezóny 2021/22. Ocenění pro nejlepší hokejistku obhájila v současnosti už trenérka mladých Tygrů Nicol Lucák Čupková!

Nicol Lucák Čupková získala cenu celkově už potřetí. Kreativní útočnice patřila v průběhu sezóny mezi nejproduktivnější hráčky nejvyšší ruské soutěže. Za Agidel Ufa odehrála 23 zápasů se ziskem 43 bodů. Po vypuknutí ruské invaze na Ukrajinu se nicméně vrátila domů a následně po turnaji A-skupiny 1. divize MS žen ve Francii ukončila hráčskou kariéru.

Hned po završení jedné velké životní etapy se ve 29 letech vydala na dráhu trenérky u nejmladších Bílých Tygrů, kterým toho může ze svých bohatých hráčských zkušeností předat opravdu mnoho. Rozhovor s Nicol o její nové roli v Liberci si můžete přečíst tady.

Nicol Lucák Čupková o ocenění pro slovenskou hokejistku roku: "Velmi si vážím, že jsem s touto cenou mohla stát na pódiu. Zvlášť kvůli tomu, že je moje třetí a zároveň nejspíše poslední, vzhledem k tomu, že jsem ukončila hráčskou kariéru. Teď jsem se pustila do role trenérky a věřím, že ji zvládnu minimálně tak dobře, jako pozici hráčky. Budu se snažit dětem předat své zkušenosti. Cesta mojí aktivní kariérou byla moc pěkná a velice si jí vážím."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení