Akademie Bílí Tygři Liberec

Liberečtí mají na programu silné Dynamo. Zabojují opět o první čtyřku?

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Tygří smečku čeká další nelehký úkol. V Pardubicích bude čelit nebezpečnému kádru, který v poslední době jen zřídka prohrává. V minulém vzájemném zápase navíc slavil pod Ještědem výhru soupeř. Budou Severočeši na venkovním ledě také úspěšní a prodlouží bodovou sérii? Utkání začíná ve čtvrtek od 18:00.

Čtyři výhry v řadě

Svěřencům trenéra Patrika Augusty se v posledních zápasech daří bodovat. Po výhře v Plzni se doma utkali s Energií, kterou nakonec přestříleli 4:3, a k vítězství výrazně pomohly i dva góly spolehlivého Radana Lence. Ve Zlíně se opět muselo prodlužovat až do nájezdů, ty ale měly šťastnější konec pro Tygry díky trefě Jaroslava Vlacha.

V neděli šelmy přivítaly v Home Credit Areně vítkovickou Rideru. Liberečtí po druhé třetině vedli 3:0, dvakrát přitom skóroval Dávid Gríger. Hosté závěr ještě zdramatizovali, když proměnili dvě šance, nakonec ale všechny body zůstaly na severu Čech.

Útočník Dávid Gríger hodnotí libereckou formu:

„Do každého utkání jdeme na sto procent s tím, že chceme vyhrát a urvat co nejvíce bodů. Musím zaklepat, je skvělé, že se nám v každém zápase tohoto roku zatím podařilo získat nějaké body, protože každý se počítá. Nechci ale nic zakřiknout, musíme takto dále pokračovat a sbírat jich co nejvíce, nejlépe pro nás tedy po třech.“


Posily z východní Evropy

Dynamo tuto sezónu prožívá znovuzrození a papírově stále posiluje svoji sestavu. Jako přípravu na play-off nedávno získalo i nová zvučná jména: útočníka Andreje Kosticyna a gólmana Konstantina Barulina. A co zápasy? Tam se výsledky dostavují. Pardubičtí nejdříve doma porazili Vítkovice 3:0 a poté urvali cenné vítězství v Karlových Varech, kde nastříleli čtyři góly.

Minulý duel ale nakonec hokejistům z perníkového města body nepřinesl. Šňůru pěti výher nakonec přestřihla Kometa, která v Pardubicích dlouho vedla. Dvoubrankové manko Dynamo před koncem druhé třetiny sice dohnalo, nerozhodnou poslední část ale rozhodl brněnský Filip Král.

Tygři se s Pardubicemi v sezóně utkali třikrát. Výhoda domácího týmu ale s tímto soupeřem ne vždy platila, ve dvou případech se totiž radoval hostující celek. V září pod Ještědem zvítězili Severočeši 7:1 a v listopadu získali body i na pardubickém ledě. Naposledy v Liberci ale bodovalo Dynamo, když vstřelilo o jediný gól víc.

Bude scénář na venkovním stadionu stejný jako na podzim? To zjistíme už ve čtvrtek od 18 hodin!

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 75
Bilance: 39 – 4 – 4 – 3 – 25
Skóre: 148:106

Zajímavosti

  • Uvidíme souboj dvou kvalitních celků. Pardubičtí mají z dosavadních 36 zápasů na kontě 20 výher, Liberec jen o dvě vítězství více.
  • Již zmíněný běloruský útočník Andrej Kosticyn zatím za Dynamo odehrál jedno utkání, připsal si ale už dvě nahrávky. Poradí si s ním ve čtvrtek tygří defenziva?
  • Pardubice se pyšní disciplínou. Aktuálně obsazují pozici nejméně trestaného týmu v celé extralize.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení