Akademie Bílí Tygři Liberec

Líbí se mi tu! Chci týmu pomoct vyhrávat, svěřuje se Balinskis

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Brynn Smith

Liberec – Po dvou sezónách v Litvínově se obránce Uvis Janis Balinskis rozhodl pro změnu prostředí a v rámci české nejvyšší soutěže přestoupil právě do města pod Ještědem. „Proti Liberci bylo vždy těžké hrát. Jsem rád, že nyní budu oblékat jeho dres,“ vypověděl na pondělním setkání s novináři.


Bílí Tygři mají za sebou letošní první trénink na ledě, kterého se zúčastnil kompletní „A“ tým. S mužstvem se tak poprvé setkala jedna z letních posil, Uvis Janis Balinskis. Jeho přestup do Liberce přitom podle jeho slov probíhal velmi snadno a bylo o něm jasno už v průběhu minulého ročníku.

Jedním z hlavních faktorů při jeho rozhodování byla vidina umístění v horních patrech tabulky. „V první řadě je nejdůležitější dostat se do play-off a získat co nejlepší pozici,“ svěřil se a potvrdil tak, že týmový úspěch nepřekvapivě staví před ten individuální.

„Zatím se mi tu líbí. Liberec má dobrý tým, vždycky bylo těžké proti němu hrát,“ popisoval lotyšský zadák své první pocity. „Teď už jsem součástí Tygrů. Doufám, že budeme mít dobrou sezónu,“ pokračoval.

Trenér Patrik Augusta o Balinskisovi
Uvis je kvalitní obránce, který má bohaté zkušenosti z mezinárodních zápasů a také je zvyklý na solidní vytížení v extralize. Věřím, že si řekne o důležitou roli v přesilovkách i oslabeních.

Balinskis zároveň nijak nelpí na konkrétní roli v mužstvu. Je zkrátka připraven plnit cokoliv, čím bude týmu prospěšný a co po něm bude trenérský štáb požadovat. „Chci klukům pomoct vyhrát každý zápas, je jedno jak,“ uvedla posila Severočechů.

Pravidelný lotyšský reprezentant hokejově vyrostl ve své rodné zemi, během dorostu a juniorky však nastupoval v německých soutěžích. Byť je mu teprve dvacet pět let, má už i bohaté zkušenosti z KHL. Za Litvínov si loni připsal devět gólů a čtrnáct asistencí, než se na konci sezóny zranil. S o to větší chutí tak naskočil do finální fáze přípravy s jeho novým týmem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení