Akademie Bílí Tygři Liberec

Libor Daněk o modernizaci šaten: Děti byly nadšené, šatny doplňuje logo Tygra

Date of publication Author Redakce

Liberec - Hned dvě tygří šatny prošly rekonstrukcí. Třeťáci a čtvrťáci mají i díky rodičům perfektní zázemí pro hokejový rozvoj. O samotné renovaci i budoucích plánech promluvil vedoucí trenér základny a sekretář liberecké mládeže Libor Daněk. „Důležité bylo, aby byla šatna dětí. Je důležité, aby na sebe viděly a mohly spolu komunikovat," prozrazuje na úvod.

Kdy přišla prvotní myšlenka o rekonstrukci šaten?
Prvotní myšlenka přišla v průběhu minulé sezóny, kdy jsme se dostali do jednání se zástupci společnosti Vaspo. Ti projevili nadšení udělat něco pro libereckou mládež. Bylo z toho příjemné plánování a modernizace zázemí pro nejmladší kategorie.

Nakonec se spustilo v období letní přípravy obrovské bum a šli jsme do toho. Vymyslel se projekt, který jsme si společně odsouhlasili. Chtěli jsme rozšířit prostory po vzoru školky a první třídy a hlavně chtěli jsme udělat prostor tak, aby děti měly komfort, ale zároveň aby se dal dobře udržovat i z pohledu hygieny. Přeci jen podlaha, která je zde nová, se udržuje mnohem lépe než staré kostky.

Důležité bylo, že šatna musí sloužit dětem, tudíž je potřeba, aby na sebe viděly a mohly komunikovat. Spustila se rekonstrukce, nejprve došlo na rovnání podlah, opravovaly se i omítky a malby. Na chodbě se vybudovalo předsálí, kde se usadili trenéři. Ti jsou nyní schopni kontrolovat obě šatny najednou.

Dřív byl trochu problém v tom, že když někdo z nás odjel na seminář a kolega měl vést trénink, těžko se mu hlídala druhá šatna, čímž se tato situace díky úpravám výrazně zjednodušila. Vypuklo samotné budování, do kterého se zapojili i samotní příbuzní našich dětí. Společnost Vaspo nám pomohla s podlahami a realizací okolo, rodiče se podíleli přímo na vybavení šaten a nábytkem.

Zmodernizované šatny - říjen 2016 obrázek 5

Provázely rekonstrukci nějaké potíže či problémy?
Jestli provázely, tak si toho nejsem vědom. Komunikace s panem inženýrem Liškutínem, což je zástupce společnosti Vaspo, který celou realizaci vedl ve spolupráci s Sport Parkem, byla skvělá. Vyřešil všechno tak, že žádné potíže nebyly.

Dominantou šatny je tygří logo!

Jak reagovaly děti?
Když děti viděly nové zázemí a komfort byly nadšené stejně jako jejich rodiče. Je to velmi pěkné. Snažíme se dětem vštípit do hlavy, že se k věcem mají chovat tak, aby jim nějakou dobu vydržely, ale na druhou stranu jsou to děti. Líbí se jim to. Třeba právě jste šlápl na Tygra, za což byste hned dělal deset kliků (směje se). Mají to naučené. Je to taková třešnička na dortu, v obou šatnách jsme vybudovali logo klubu, kterého si váží a hlídají ho. Občas se najde někdo, kdo chybu udělá, ale to už si srovnají mezi sebou.

Pokud se nepletu, v loňském roce byly vytopeny dvě šatny při deštích, kvůli čemuž se musela opravovat střecha. Jak jsou realizace těchto dvou místností dalším krokem k zlepšování prostředí ve Svijanské aréně?
Dvě vytopené šatny taktéž prošly rekonstrukcí. Nechci mystifikovat, ale zmodernizovány byly svody dešťové vody ze střechy. Celé léto se na nich pracovalo, když jsme koukali ze šatny nahoru, viděli jsme až na strop Svijanské arény. Voda se ale odtáhla a musím říct, že se to Sport Parku podařilo dobře. Místnosti jsou suché, vymalované a opět v plném provozu.

Detailní záběr na zázemí hráčů

V poslední době vnikla snídárna, teď dvě nově zrekonstruované šatny. Je něco dalšího, co byste měli v hlavách?
Pevně věřím, že jsme stále na začátku a že se nám podaří za přispění buď stejného partnera nebo některého dalšího postupně opravit další šatny naší mládeže.

Když se bavíme o šatnách, kolik by jich potřebovalo zrekonstruovat?
Momentálně jsme v takovém stavu, že máme výborně vybavené šatny pro třetí a čtvrtou třídu, mladší dorost, starší dorost a juniory. Bylo by velmi dobré, kdyby se podařilo zrealizovat podlahu pro předškoláky a prvňáky, kteří ještě nemají vyspělost na to, aby dokázali rozlišit na jaký povrch mohou bruslí šlápnout. A poté máme všechny šatny sportovních tříd (pátá až osmá třída a mladší dorost "B"), na nichž by se dalo něco posunout dál, bylo by vhodné udělat zase podlahy a nábytek. Vynechal jsem jednu kategorii, druhou třídu, u které taky došlo v předsezónním období k jistým úpravám. Pan Gudas zaplatil hráčům výmalbu. Nábytek a podlaha ale zůstaly stejné. Toho, co bychom mohli posouvat, je stále hodně.

Děti mají v šatně pohodlí

Bavili jsme se o tom, že projekt realizovali penězi i rodiče, teď jste zmínil prarodiče, jak vnímáte tento prvek spolupráce?
Vždycky je, co se týče komunikace, co zlepšovat. Je dobře, že se najdou z řad příbuzných takoví lidé, kteří jsou ochotní dělat něco pro děti. Dnešní doba je hodně hektická, ne každý na to má čas a prostředky. Jsme rád, že se najdou lidé, kteří stále mají sílu a chuť něco udělat. Poslední příklad je třeba kapitán A-mužstva, jenž má právě v jedné z modernizovaných šaten svého syna. Branko koupil pro všechny děti koberečky s logem Tygra a přezdívkou.

Jsou to maličkosti, ale je vidět, že jsou stále lidé, kteří chtějí něco pro děti udělat. Nutné je také zmínit, že tělovýchovná jednota pořídila nejmladším dětem nové tréninkové dresy s logem akademie a hlavního sponzora klubu, kterým je Syner. Objednali jsme jich sto, ale po mistrovské sezóně byl velký přírůstek dětí, takže jsme je nakonec museli ještě doobjednávat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení