Akademie Bílí Tygři Liberec

Lukáš Krenželok: Ke konci jsme měli více sil

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Další výhra! Napínavý souboj proti Brnu neměl konce. Diváci v Home Credit Areně až do třetí třetiny neměli sebemenší tušení, kdo sebere tři body. Trefa Jaroslava Vlacha však překlopila hru na stranu Liberce a Tygři poté ani na chvíli nepolevili! „Aktuálně šlape celý tým, je radost tady hrát,“ pochvaluje si Lukáš Krenželok.

Máte za sebou těsný výsledek, ale skvěle vybojovaný. Jak bys utkání zhodnotil?
Dnes jsme šli vyhrát. Ze začátku měla Kometa nějaké šance, ale potom jsme to drželi pod kontrolou. Dost často jsme hráli okolo brněnské brány, neutvořili jsme si ovšem tolik šancí. Ke konci jsme ale měli více sil a jsme to my, kdo bere tři body.

Platilo na soupeře, že jste si drželi neustálý tlak?
Kometa je velmi nebezpečná. Když jsme s ní před lety hráli finále, stávalo se, že jsme hodně tlačili, ale pak někdo ujel a dal okamžitě gól. Musíme si na to dávat pozor a myslím, že teď jsme daleko opatrnější a pozornější.

Jaký je na to recept? Stáhnete se a více je hlídáte?
Oni v obraně hrají celkem jednoduše, jejich beci se ani nesnaží rozehrávat. My tedy nejedeme přímo na hráče, abychom nejeli rovnou tři a aby poté neutvořili nějaký protiútok. Snažíme se jim prostě nedávat tolik prostoru a hlídáme si, kam posílají puk.

Držíte si dlouhou sérii výher. Prozradíš, co se teď aktuálně daří?
Hodně jsme zjednodušili naši hru oproti začátku, dřív jsme dostávali příliš mnoho gólů. Teď se snažíme hru zrychlit a příliš nezdržovat. Kouzlo je teď v jednoduchosti a v tom, že nehrajeme příliš často v našem pásmu. Aktuálně šlape celý tým.

„Pomohla“ tak trochu i ta facka po té sérii porážek, kdy vám dala najevo, že musíte něco změnit?
Ano, určitě. K něčemu to dobré bylo. Ztratili jsme nějaké body, ale alespoň jsme si řekli, co je špatně. Důležité je, že každý se chce zlepšovat. Je radost tady hrát.

Můžeš ty za sebe říct, že je to tvoje nejlepší období v kariéře?
To rozhodně. Nic lepšího jsem nikdy nezažil, jsem tu už šestou sezónu. Tady se trénuje, aby se vyhrávalo a myslím si, že některé týmy trénují opravdu moc a pak nemají na zápasy sílu. My to máme právě perfektně vyvážené.

V čem je ta liberecká organizace jiná?
Ve všem, máme skvělé podmínky a trenéry. Maká se tady na tom, aby každý podával ty nejlepší výkony. Hráči si toho váží, že můžou být tady, a chtějí vyhrávat. Pak všechny ten hokej baví.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení