Akademie Bílí Tygři Liberec

Lukáš Pařík po utkání s USA: Vůbec jsem si nepřipouštěl, že prohrajeme

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Ostrava/Liberec – Dvacítku čekal na světovém šampionátu těžký oříšek, který měla za úkol co nejlépe rozlousknout, aby si nezkomplikovala postup do čtvrtfinále. Proti prvotřídní Americe však bojovala až do poslední minuty a získala tak velmi cenný bod po prodloužení! Českou bránu přitom ochraňoval bývalý liberecký gólman Lukáš Pařík, který skvěle nahradil jedničku Lukáše Dostála a připsal si v utkání skoro čtyřicet zákroků!

Kvůli zdravotním potížím Lukáše Dostála se otevřela šance Lukáši Paříkovi, nabytým zkušenostmi z Los Angeles, aby na sebe převzal veškerou zodpovědnost. A hned v úvodu zápasu na něj Američané poslali mraky střel. „Nervózní jsem nebyl, beru to tak, že to je zápas jako každý jiný, a jdu do něj s tím, že si ho užiju a podám v něm maximum,“ vysvětluje s klidnou hlavou.

Ve čtvrté minutě však Spojené státy vedly po lehce nešťastném gólu, kdy rozhodla přesná nahrávka od zadního mantinelu. České hokejisty to ale podle bývalé tygří opory nerozhodilo. „V zápase padají bohužel šťastné i nešťastné góly. Šli jsme dál a bojovali jsme o nejlepší výsledek.“ Následně Češi zdolali nepříjemný střelecký tlak, povedlo se jim vyrovnat a dokonce se ujali vedení díky dvěma trefám kapitána Libora Zábranského!

Američané ale na začátku druhé třetiny opět ukázali svoji sílu, když srovnal Arthur Kaliyev. O několik málo minut později opět udeřili a rázem Češi museli soupeře dohánět za stavu 2:3. Přesto, že český celek neproměnil několik přesilovek, svojí bojovností dostával Američany pod tlak. Ve třetí části se při signalizované výhodě prosadil Šimon Kubíček, ale rozhodčí se dlouho o platnosti gólu radili kvůli nedovolenému bránění brankáři. V Ostravar aréně zazníval pořádný pískot a nesouhlas, ale muži v pruhovaném byli nekompromisní.

Foto: Alena Zapletalová, Český hokej

Fanoušci si žádali vyrovnání a dvacítku to pořádně nakoplo. Šimon Kubíček vyslal prudkou střelu, kterou skvěle dorazil Petr Čajka, a na kostce najednou svítilo 3:3! Američané posléze Čechy zamkli v jejich útočném pásmu a konec třetiny byl velmi napínavý pro všechny diváky. Lukáš Pařík nemohl ani na vteřinu zaváhat. „Vůbec jsem si nepřipouštěl, že prohrajeme. Někde vzadu v hlavě ta myšlenka asi je, ale prvotní byla, abych udělal všechno pro to, abychom urvali bod,“ komentuje mladý gólman.

Bitva se musela rozhodnout v prodloužení, kde nakonec urval vítězství tým s americkou vlajkou na dresu. Radost byla ale mezi taktéž českými vlajkami, jelikož Češi vybojovali cenný bod, který teď do skupinové tabulky velmi potřebují. Juniory čeká další nesmírně těžký úkol, jelikož se jim do cesty postaví další špičkový soupeř z amerického kontinentu. „Cíl zůstává stejný. Musíme se snažit zase bodovat a postoupit z co nejlepší pozice,“ uzavírá Lukáš Pařík.

Duel proti javorovým listům je na programu poslední den v roce, tedy 31. prosince od 19:00. Držme našim hokejistům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení