Akademie Bílí Tygři Liberec

Lukáš Plos a Jakub Dvořák jsou nominováni na MS do 18 let!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Trenéři české reprezentace do osmnácti let oznámili finální podobu kádru, který ve čtvrtek odjede na světový šampionát do Německa. Bílí Tygři mají v nominaci dva hráče – útočníka Lukáše Plose a obránce Jakuba Dvořáka. Gratulujeme!

Česká reprezentace má za sebou poslední dvě přípravná utkání, v Karlových Varech porazila Finsko 4:3 po samostatných nájezdech a Lotyšsko 5:1. Hlavní kouč Jakub Petr následně zúžil sestavu tři gólmany, sedm obránců a třináct útočníků, kteří vyrazí na světový šampionát.

Mezi forvardy nechybí Lukáš Plos, jemuž se v nesmírně povedl závěr letošní sezóny, a ve středečním souboji s Lotyši se dvakrát trefil. Obránce Jakub Dvořák si o místo na závěrečném turnaji řekl jako jeden z pouze tří hráčů mladšího ročníku 2005!

Mistrovství světa do 18 let proběhne od soboty 23. dubna do neděle 1. května v německých městech Landshut a Kaufbeuren. Kvůli neúčasti Ruska a Běloruska tvoří osm týmů dvě čtyřčlenné skupiny, z nichž všichni postoupí do čtvrtfinále a žádný celek nesestoupí. Česká reprezentace narazí ve skupině A postupně na Němce, Američany a Kanaďany, skupinu B tvoří Švédsko, Finsko, Švýcarsko a Lotyšsko. Všechna utkání české skupiny, stejně jako závěrečné bitvy o medaile, se odehrají v Landshutu.

Nominace českého týmu

Brankáři: Jan Špunar (Olomouc), Michael Schnattinger (Kometa Brno), Ondřej Bizoň (Ilves Tampere, Finsko).

Obránci: Matěj Prčík, Denis Puchala (oba Vítkovice), František Němec (Kometa Brno), Jakub Dvořák (Liberec), Tadeáš Tůma (TUTO Turku, Finsko), Aleš Čech (Oulu, Finsko), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko).

Útočníci: Ondřej Becher (Havířov), Matyáš Melovský (Vítkovice), Eduard Šalé (Kometa Brno), Jiří Kulich, Robin Sapoušek, Dominik Rymon (všichni Karlovy Vary), Lukáš Plos (Liberec), Marek Soukup (Plzeň), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Dominik Petr (Rauma, Finsko), Jan Gaspar (Södertälje, Švédsko), Šimon Slavíček (Flint, OHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL).


(foto: Karel Švec, Český hokej)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení