Akademie Bílí Tygři Liberec

Marek Kvapil: Týden na ledě? Super!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Útočník Marek Kvapil po většinu suché přípravy nabírá kondici individuálně. Týden na ledě Home Credit Areny si ovšem tento zkušený forvard nenechal ujít. "Už jsem se za klukama těšil," usmívá se Kvapil.

Jak vypadá tvá individuální příprava?
Je to taková klasika. Dělám docela podobné věci, jako kluci, kteří se připravují pohromadě. Samozřejmě si ale můžu udělat také nějaké vlastní ozkoušené cviky, na které by tu třeba nebyl tolik prostor. Mám zkrátka nabírání kondice přizpůsobené svým potřebám.

Vyhovuje ti připravovat se přes léto sám?
Samozřejmě mi trochu chybí ten kontakt s klukama, v kabině je vždy sranda. Ale sezona je dlouhá, takže si to ještě určitě vynahradíme. (úsměv) Individuální příprava mi vyhovuje, protože si ji zkrátka můžu dělat podle sebe. Vím, na co se zaměřit, na čem potřebuju pracovat. Někdy pak třeba něco přepálím, tak potom dva tři dny dělám jinak zaměřené cviky, zkrátka si to upravuji podle potřeby.

Co říkáš na to, že Bílí Tygři už od startu přípravy každý týden chodí na led?
Sám jsem to nezažil, ale slyšel jsem na to zatím od kluků samou chválu. Je to prý skvělé zpestření, něco jiného, než pořád jezdit na kole a podobně. Podle mě je to super. Třeba to brzy zavedou také jiné týmy.

Marek Kvapil se soustředí

Neměl jsi někdy nutkání vzít brusle a jít si se spoluhráči zatrénovat?
Abych pravdu řekl, tenhle týden s klukama na ledě mi do července bude asi stačit. (smích) V půlce července se už definitivně přesuneme na led, což je za chvíli. Ještě si od toho rád chvíli odpočinu.

Nicméně červnový týden na ledě jsi nevynechal...
Byli jsme tak domluvení, že do Liberce na tuhle část přípravy přijedu. Už jsem se těšil, a nejen na led, ale hlavně za klukama. Pokecali jsme, co je nového a tak. Bylo to fajn.

Na co jste se na ledě zaměřovali?
Především šlo o nějaké individuální dovednosti, jako střelba a podobně. A řekl bych, že to bylo docela náročné také na kondici. Měli jsme intenzivní cvičení, šlo to docela rychle po sobě, střídali jsme se na stanovištích... Když jsem v pondělí šel z ledu, měl jsem toho dost. A kluci také vypadali, že to nebylo jen takové jednoduché sklouznutí. (úsměv)

Už jsi někdy chodil s týmem takhle brzy v rámci přípravy na led?
Ještě ne. S týmem jsme se takhle ještě nikdy nepřipravovali. V létě jsem třeba občas zašel sám na led v Letňanech, trochu si zabruslit, ale to byla spíš taková sranda. Že by se takhle připravoval celý tým, to jsem ještě nezažil. Doufám, že to zužitkujeme také v sezoně.

Gólové gesto Marka Kvapila

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení