Akademie Bílí Tygři Liberec

Marek Kvapil před čtvrtfinále: Vlítneme do toho naplno hned od začátku

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Po posledním zápasu základní části nastal pro Tygry zasloužený odpočinek. Hned po něm zahájili přípravu na čtvrfinále, kterou ale nestrávili pod Ještědem, nýbrž ve Frýdlantu. První utkání play-off čeká na Severočechy již ve středu 20. března na domácím ledě. "Máme vyrovnané formace a budeme bojovat jako tým," hlásí nejproduktivnější liberecký útočník.

Říká se, že play-off je tak trochu jiná soutěž. Jaké to je z tvého pohledu?
Určitě je to jiné. Myslím si, že je to o tom, že každý hraje zápasy naplno, už se není na co šetřit. Jakákoliv chyba může rozhodnout, takže to bude rozhodně napínavé.

Tvé jméno se během celé základní části hodně skloňovalo v souvislosti s produktivitou. Máš třeba pocit, že si tě soupeři více hlídají?
Tak asi trošku ano. (úsměv) Ale odteď si už budou hlídat každého, nebude to jednoduché.

Liberec je vnímán jako jeden z favoritů. Jak ty to osobně vidíš?
Říkali jsme si v kabině, že takhle to nesmíme vůbec brát. V play-off není žádný favorit, tam může každý porazit každého, s tím do toho jdeme.

Souhra s Tomášem Filippim ti očividně hodně svědčí, jelikož je hodně produktivní…
Určitě se snažíme si na ledě vyhovět, takže jsem rád, že nám to jde. Rozhodně teď budeme muset hrát o něco jednodušeji a vyvarovat se zbytečným chybám.

Můžeš to nějak přiblížit? Proč vám to vůbec tak klape?
Hrajeme spolu od minulého play-off, kdy se vrátil z Ruska, takže už je to poměrně dlouho. Je to kvalitní útočník. Jde o to, že oba tak trochu víme, co ten druhý chce udělat. Máme podobné myšlení a předvídáme situace. Když jede s pukem, tak já už tuším, co se bude dít. To nám to ulehčuje.

Jaký je to pocit, když celý tým spoléhá hlavně na vás dva?
Nemyslím si, že jen na nás. První tři lajny máme vyrovnané a čtvrtá lajna v posledních zápasech taky dávala góly, takže je to o celém mančaftu.

Co říkáš na dlouhou pauzu mezi posledním zápasem základní části a začátkem čtvrtfinále?
Když vyhrajeme první zápas, tak budeme říkat, že nám to sedlo. Nebo naopak po prohře, že ne. Myslím si, že není na škodu si trochu odpočinout a vyčistit si hlavu od hokeje. Vlítneme do toho naplno hned od začátku, tak to snad vyjde.

V čem se skrývá síla Liberce?
Jak jsem řekl, máme vyrovnané formace a budeme bojovat jako tým. Není to tu postavené na jednotlivcích.

Co bys řekl k defenzivě? Jako celek jste známí tím, že nedostáváte moc gólů, Roman Will má ještě k tomu spoustu nul. Bude to v play-off platit dvojnásobně?
Doufám, že Willda si ten výkon přenese. Určitě na něj hodně spoléháme, je to kámen naší hry, vzadu se mu snažíme pomáhat. Je to samozřejmě práce všech, ale Roman je toho hodně velkou součástí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení