Akademie Bílí Tygři Liberec

Marek Zachar: Přestal jsem tolik přemýšlet nad zakončením

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Severočeši v zápase s Českými Budějovicemi padli 1:2. Jediný gól Tygrů vstřelil po povedené individuální akci Marek Zachar, který v novém kalendářním roce bodově pookřál. Společně s Dávidem Grígerem a Janem Ordošem tvoří již osm zápasů druhou útočnou formaci, která si sedá čím dál víc.

Ačkoliv neměl duel s Motorem vítězný konec, drobným pozitivem tohoto utkání byl další zápis Marka Zachara do listiny střelců. „Viděl jsem, že Petr Kváča bude vyhazovat kotouč, takže jsem si počkal na modré čáře a dostal od něj krásnou nahrávku,“ komentuje počátek své individuální akce rychlonohý forvard. Po pasu od brankáře Tygrů posléze povedenou kličkou překonal svého bývalého spoluhráče Hrachovinu.

Právě kvůli jeho rychlosti si na něj musí dávat pozor brankáři napříč extraligou. „Marek Zachar má ty svoje tryskové motory,“ usmíval se po zápase gólman Jihočechů Dominik Hrachovina. „Já mu chtěl skočit pod nohy, aby mě neodtáhl dál, ale on to nejspíš čekal. Udělal to dobře, hodil mi kotouč pod ruku a já potom vypadal jako šašek,“ hodnotil inkasovaný gól strážce českobudějovické svatyně.

Petr Kváča o jeho gólové přihrávce
Nevím, jestli jsem Zachyho úplně našel (smích). Chtěl jsem hlavně rychle rozehrát na obránce, držel jsem ale puk až moc dlouho, takže jsem ho pak jen rychle vyhodil. Marek situaci výborně přečetl a krásně zakončil.

A kde vidí Marek Zachar klíč k tomu, že se mu v poslední době daří? „Nejspíš jsem přestal nad zakončením tolik přemýšlet. Snažím se puk hlavně poslat na bránu a nevymýšlet zbytečné kličky, jako jsem to dělal doposud,“ odpovídá křídelník druhé lajny. Podíl na bodovém přídělu však dává i svým spoluhráčům z útoku, kterými jsou Dávid Gríger a Jan Ordoš. „Oba jsou to výborní a chytří hráči. Umí si na ledě najít správné místo, dokážou dobře nahrát. Spolu nám to sedlo a doufám, že nám to takhle půjde i v dalších zápasech,“ svěřil se Zachar.

Liberecký forvard však nehledí na osobní statistiky, hlavní je pro něj týmový úspěch: „Raději bych gól vyměnil za tři body do tabulky, protože je potřebujeme. Na konci základní části se každý bod projeví.“ S tím, že jsou hlavní kolektivní výkony, se přirozeně ztotožňuje i hlavní kouč Patrik Augusta: „Marek Zachar je teď produktivnější a to je dobře, očekávali jsme to od něj. Je ale hlavní, abychom vyhrávali zápasy.“


Marek Zachar v souboji o puk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení