Akademie Bílí Tygři Liberec

Martin Láska: Šampionát dvacítek v Kanadě? Skvělý zážitek!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Montreal - Zatímco extraliga pokračuje, trenér brankářů Martin Láska je v současné chvíli v Kanadě, kde zastává funkci v realizačním týmu české hokejové reprezentace do dvaceti let. Češi vstoupili do turnaje solidně a po dvou utkáních mají na kontě čtyři body. "Moc si to tu užívám," hlásí Láska.

Jaký na vás dělá turnaj dojem?
Moc si to tu užívám. Pro Kanadu je takový turnaj svátkem, na každém kroku je vidět, jak moc to tu prožívají. Juniorský hokej je v zámoří hodně sledovaný. Je to zkrátka skvělý zážitek.

Co obnáší váš program reprezentačního trenéra brankářů?
Tím, že jsme hráli dva zápasy ve dvou dnech, jsme zatím neměli moc volna. V úterý ráno jsem byl brzy ráno na ledě s Danem Vladařem a třetím gólmanem Petrem Kváčou, do toho s námi trénovali také hráči, nejsou napsaní na soupisce. Hned potom následovala příprava na zápas a samotné utkání, k tomu nějaké věci okolo... Plně nás tu vytěžuje hokej. (úsměv)

Jak plánujete strávit volno, které tým čeká ve středu?
To bude spíš ve znamení odpočívání. Půjdeme se projít po městě, ať si také od hokeje na chvíli oddychneme, a večer už se zase naplno začínáme připravovat na Dány.

Spolupracujete s brankáři Škarkem, Vladařem a Kváčou. Pracuje se vám s nimi dobře?
Kluky už dlouho znám, například z předchozích akcí. Víme, co můžeme jeden od druhého čekat. Pracují výborně a jsem s nimi velmi spokojen.

výročí logo

Jedničkou dvacítky je sedmnáctiletý Jakub Škarek, který je všeobecně považován za velký talent. Souhlasíte s tím?
Určitě je tu nejmladším gólmanem turnaje, ale zvládá to perfektně. Naskočit v takto nízkém věku do tak důležitého zápasu, jako byl ten s Finskem, nemohlo být snadné. Popral se s tím velmi dobře. Speciálně v prvním zápase nás podržel. Ve druhé to měl těžké, střel na něj moc nešlo. Ještě horší to měli Finové s Dánskem, kdy na jejich brankáře šlo pět střel a bylo to po nich tři nula. Nebývá to jednoduché. Se svou rolí se ale zatím popasoval skvěle.

Zbývá vám čas být v kontaktu s někým z kolegů z libereckého realizačního týmu?
V kontaktu jsem hlavně s videokoučem Alešem Vladykou, navíc si občas zavoláme s Romanem Willem. Bavíme se o zápasech, jak se jim daří, a zatím mi dělají velkou radost! (úsměv) Předpokládám, že vám Bílí Tygři na dálku dělají radost.
Jak se zápasem s Třincem, tak předtím s Chomutovem jsem byl velmi spokojen! Ale co říkal Roman v rozhovoru, že měl víc tyček, než zákroků, asi svědčí o tom, jak hrajeme do obrany. To je práce celého mančaftu.

Budete během volna sledovat zápas se Zlínem?
Jednoznačně! Nevím, jestli to někde chytíme na streamu, ale přinejmenším onlajny sledujeme trochu se špičkujeme s Jakubem Petrem (kromě dvacítky vede A-tým Vítkovic, pozn. red.). Předháníme se, kdo na dálku udělá víc bodů. (smích)

A těsně po konci turnaje, 6. ledna, vás čeká vzájemné utkání...
Ano, ale vychází to myslím zrovna tak, že tou dobou budeme v letadle do Čech. Budeme holt fandit na dálku ve vzduchu a uvidíme, kdo bude po přistání mít radost. Určitě vyhraje ten lepší!

výročí logo

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení