Akademie Bílí Tygři Liberec

Martin Ševc: Věřím, že mám týmu stále co dát

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po minulé sezoně zvažoval Martin Ševc konec kariéry, nakonec však šestatřicetiletý bek opět povede Bílé Tygry jako kapitán. "Rozhodování je každý rok těžší a těžší," usmívá se Ševc.

Po sezoně ses rozhodoval, zda pokračovat v kariéře. Co tě přesvědčilo?
Hlavně jsem si potřeboval trochu odpočinout a nechat si to projít hlavou. Mluvil jsem s pár lidmi a nakonec jsem usoudil, že asi stále ještě mám týmu co dát. To nakonec rozhodlo.

Bylo rozhodování náročné?
Je to rok od roku těžší, a hlavně to také víc bolí. (úsměv) Regenerace už není taková, jako byla před patnácti lety. Ale to k hokeji patří. Tělo si postupem času na zátěž zase zvykne.

Druhým rokem budeš také kapitánem týmu. Byla to pro tebe v minulé sezoně zajímavá zkušenost?
Rozhodně, bylo to pro mě i přes mou dlouhou kariéru zase něco nového. Doufám, že jsem nezklamal. Z některých věcí už jsem se poučil a věřím, že to v další sezoně bude jedině lepší.

Kapitán Ševc

V loňské sezoně vás zbrzdil především špatný start. Předpokládám, že vaším cílem bude nyní zvládnout začátek sezony lépe?
Myslím si, že bude příští ročník v lecčems jiný. Nekvalifikovali jsme se do Ligy mistrů, vypadli jsme také z play-off dřív, takže jsme měli víc delší pauzu. Tým zůstal poměrně pohromadě. Musíme se z minulé sezony poučit, protože herně to zas tak špatné nebylo. Kazili jsme si to hlavně ve venkovních utkáních, odkud jsme nevozili skoro žádné body.

V předchozích ročnících po tvém boku vyrostli Radim Šimek a Filip Pyrochta, kteří si vybojovali smlouvu v NHL. Koho hodláš katapultovat do NHL letos?
Není to otázka pro mě, spíš pro Filipa. (smích) Musí tam být hlavně kvalita na straně těch hráčů. Radim Šimek i Filip Pyrochta jsou vynikající hráči a šlo jen o to, aby to dokázali sami sobě. Věřím, že ještě oba porostou a že je uvidíme brzy v NHL.

V létě se připravuješ individuálně, ke spoluhráčům už ses ale v minulých týdnech připojil ve čtvrtek na ledě v Nymburce a v Praze. Proč?
V Nymburce to mám asi dvě minuty od baráku, takže jsem se s klukama šel sklouznout. Stejně doma jinak jednou v týdnu na led chodím, tak jsem to alespoň spojil s klukama. Má to alespoň větší tempo, dělají se různá cvičení...

Co říkáš na současný tým Bílých Tygrů?
Myslím si, že veškeré odchody byly avizované dopředu, takže Filip Pešán věděl, kde bude potřeba tým doplnit. Nevím, jestli už je to úplně finální stav kádru, ale i tak jsme podle mě dobře doplnění. V minulém roce se v Lize mistrů a párkrát také v extralize ukázali i mladí kluci z Benátek, takže určitě také letos dostanou někteří z nich šanci. Věřím, že budeme mít dobrý tým.

Martin Ševc děkuje Willovi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení