Akademie Bílí Tygři Liberec

Matěj Pekař po debutu a prvním bodu: Za tu příležitost jsem strašně vděčný!

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Bílí Tygři se z návratu na vlastní led příliš radovat nemohou, jelikož s Plzní prohráli 3:6. Pokud si mají brát nějaká pozitiva, jedním z nich je rozhodně naděje do budoucnosti Buffala Sabres z NHL, Matěj Pekař, který si připsal premiérový ligový start. Okořenil ho i asistencí na první trefu šelem v přesilovce. „Byl jsem z toho v šoku, skutečně jsem to vůbec nečekal, ale jsem za to velice rád,“ komentoval důvěru trenérů a nasazení do hry v početní výhodě.

Jak bys utkání zhodnotil ze svého pohledu?
Myslím si, že v té části, kdy jsme otočili na 2:1, jsme měli převahu. Hráli jsme v pěti proti čtyřem, ale tam se bohužel zápas zlomil, neboť soupeř skóroval v oslabení. Musíme se z toho vzpamatovat. Něco jsme si k tomu už řekli, příště se to nesmí již stát.

Pro tebe se jednalo o ligovou premiéru, jak se to celé seběhlo?
Koncem minulého týdne mi bylo řečeno, že bych proti Plzni možná mohl nastoupit. V pondělí jsem pak s kluky absolvoval trénink a nyní to mám za sebou. Jsem hrozně rád, že jsem tu mohl být. Chybělo tomu už jen vítězství...

Liberec a Benátky spolu velmi úzce spolupracují. Usnadnilo ti to přestup z hlediska začlenění do herního systému?
Rozhodně, víceméně to je stejný styl. Přesun z hokejového i sociálního hlediska byl zcela bezproblémový. Spoluhráče znám, líbilo se mi tu. Akorát jsem si musel zvyknout na trochu jinou úroveň, ale snad jsem se s tím popral úspěšně.

V úvodní třetině sis připsal bod za asistenci, popsal bys to ze svého pohledu?
Byl tam souboj v rohu, kotouč se dostal na mantinel a já dostal výbornou zadovku. Věděl jsem o třech protihráčích, tak jsem to otočil. Najel si tam Tomáš Filippi, který vypálil, a naštěstí to tam po dorážce zapadlo.

Před touto situací s tebou Tomáš Filippi něco komunikoval. Prozradil bys, jestli to souviselo s následnou akcí?
Po faulu jednoho z indiánů jsem totiž odjížděl z ledu, abych uvolnil místo přesilovkové formaci. On mě dost překvapil, protože říkal, ať přesto zůstanu. Byl jsem z toho v šoku, skutečně jsem to vůbec nečekal a ani nevěděl, kde mám být a co mám dělat. Na místě mi řekl, jaká bude má role a šli jsme na to. Jsem za tu možnost strašně rád!

Početních výhod bylo hodně. Bylo znát, že Západočeši mají nejlepší oslabení ze všech mužstev?
Ano. Hrají skvěle pozičně i bruslařsky. I když myslím, že občas chybělo to štěstíčko, šlo to tam párkrát jen těsně vedle tyčky.

Jak vypadá situace kolem tebe a Buffala? Máte nějakou dohodu?
Upřímně zatím není nic dané. Farma měla začít v únoru, NHL zase teď od prosince nebo ledna. Ovšem věci se mění a panuje veliká nejistota, ze dne na den to může být jinak.

Matěj Pekař při pokusu ohrozit gólmana Plzně

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení