Akademie Bílí Tygři Liberec

Michal Birner překonal historický rekord Petra Nedvěda v play-off!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílí Tygři zvládli klíčové páté střetnutí předkola proti Kometě a radují se z postupu do čtvrtfinále, v němž vyzvou pražskou Spartu. Během zápasu jsme se také dočkali významného historického milníku.

Útočník Michal Birner platí v české extralize především za tvůrce hry, v play-off ovšem zatím plní roli střelce. Na sedmnácti brankách, které Tygři Brnu vstřelili, se podílelo dokonce dvanáct hráčů, přičemž pouze čtyři z nich se prosadili vícekrát. Zkušený forvard měl přitom na svědomí tři trefy a během předkola byl tak nejlepším zakončovatelem Severočechů. Hned dva góly vsítil až v rozhodujícím duelu a první z nich se nakonec ukázal jako vítězný.

Michal Birner o statistikách v play-off
Statistiky jsou pěkná věc, hlavně pro média a fanoušky. Play-off je ale o něčem jiném, zajíci se počítají až po honu.

A právě ta samá branka znamenala také to, že se Birner osamostatnil na čele historické produktivity Liberce ve vyřazovacích bojích! Liberecká „šestnáctka“ nasbírala v play-off v tygřím dresu už 43 bodů (16+27) a má tudíž o dva bodíky víc než legendární Petr Nedvěd. Na pokoření této mety potřeboval Birner rovných padesát utkání. Stojí za to také zmínit, že s 27 asistencemi je v rámci bojů o titul také nejlepším nahrávačem, tohoto milníku však dosáhl už před rokem.

Významného zápisu do historických tabulek mimochodem dosáhl během minulého play-off i Michal Bulíř, jenž Petra Nedvěda překonal pro změnu v počtu vstřelených gólů.

Individuální rekordy jdou ale nyní stranou! Svěřenci Patrika Augusty se totiž připravují na čtvrtfinále, v němž vyzvou pražskou Spartu. První střetnutí odehrají na ledě soupeře již v pondělí od 19:00!



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení