Akademie Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Doma začneme s čistou hlavou zase od nuly

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Ani druhé finálové střetnutí Tygrům nevyšlo. Tentokrát nebyli od vyrovnání daleko, jenže na obranu Ocelářů Liberečtí nakonec nevyzráli. Série se nyní přesouvá do Liberce, kde budou chtít Severočeši uhrát kontaktní výhru. „Musíme se soustředit hlavně na náš výkon a dál bojovat o každý puk,“ uvědomuje si střelec jediné branky.

Co v druhém duelu na venkovním ledě rozhodlo?
Myslím si, že naše hra nebyla úplně špatná, ale to, co jsme nechtěli, se bohužel stalo. Čelili jsme hodně oslabení, která byla dlouhá a stála nás hodně sil, což Třinec dokázal využít. Na ledě se zároveň tvoří obrovské množství emocí, musíme se však faulům vyvarovat, mohou totiž celou sérii rozhodnout.

Tento zápas působil výrazně opatrněji než ten předchozí...
Vzhledem k tomu, že jsme v neděli prohráli 6:2, řekli jsme si různé taktické věci. Museli jsme si ujasnit, co chceme zlepšit. Troufl bych si říct, že v některých fázích utkání na nás změna byla vidět, ale ani to k výhře nakonec nevedlo.

Z počátku jste rozhodně nebyli horším týmem, ale nakonec jste inkasovali. Mrzelo to?
Vždycky je složité, když se zápas nevyvíjí dobře. Stav byl dlouho 0:0 a gól z oslabení na nás malý vliv měl. Na druhou stranu nám zbývalo hodně času, abychom s tím něco udělali. Hrajeme finále a v něm rozhodně nemůžeme mít ani chvilku skleslé hlavy.

Útočník Michal Bulíř hrozí u třinecké brány

Jak těžké bylo překonat třineckou obranu především v napínavém závěru?
Pět domácích hráčů se dobře pohybovalo ve středním pásmu a my nedokázali najít recept, jak se přes ně dostat až do útočné třetiny. Musíme se soustředit hlavně na náš výkon, dál makat a bojovat o každý puk.

V zápase chyběl Adam Musil, poté vypadl i Petr Jelínek. Byli poté útočníci vytíženější?
I když síla postupem času ubývá, pořád jí máme dost. Není totiž nic většího, než si zahrát finále extraligy. V hlavě najednou přepneme na neúnavný režim.

Jak jste na tom aktuálně po psychické stránce?
Kritický moment zatím neprožíváme, ale vývoj série na 0:3 nebo 1:2 je velký rozdíl. Třinec vyhrál dvakrát doma, proč my bychom také nemohli? Myslím si, že doma budeme silný tým. Pokud si ke hře řekneme pár věcí a pořádně se vyspíme, začneme s čistou hlavou zase od nuly.

Na tribunách se konečně objeví liberečtí fanoušci, těšíš se?
Jednoznačně. Jsem rád, že se může přijít podívat alespoň těch pár lidí. Co jsem slyšel z libereckého okolí, fanoušci jsou také hodně natěšení. Budou pro nás rozhodně skvělou podporou.

Michal Bulíř v útoku přemýšlí, komu rychle přihrát

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení