Akademie Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Slyšet fanoušky vyvolávat moje jméno bylo krásné

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Zápas proti plzeňské Škodovce ovládl domácí tým Bílých Tygrů, kromě vítězství však toto utkání nabídlo i jeden velký návrat. Poprvé ve své kariéře se na ledě Home Credit Areny jako soupeř představil Michal Bulíř. Věrní liberečtí fanoušci ale na svého dlouholetého kanonýra nezapomněli a skandovali na jeho počest.

Byl pro tebe návrat do Home Credit Areny emotivní?
Bylo to hodně emotivní, prožíval jsem to už od včerejška. Je to pro mě na jednu stranu těžké, na druhou stranu bylo třeba to pustit z hlavy. Ale nešlo to, když pak nastoupíte jako host v téhle aréně. Z naší strany jsme zápas bohužel nezvládli a jedeme domů s nulou.

Sledovala tu dnes zápas i tvoje rodina?
Byli tady rodiče, hodně kamarádů a hodně lidí mi psalo před zápasem, takže to bylo fajn. Myslím, že si zápas užili i proto, že mě celý rok nevidí a já jsem si užil to, že se na mě byli podívat.

V utkání jste se brzo ujali vedení, pak ale přišla v zápase pasáž, kdy Tygři otočili na konci druhé třetiny. Co se tam stalo?
Tam jsme to nezvládli, dostali jsme se do vedení, potom jsme ale dostali rychle vyrovnávací gól na 2:2, pak hned na 2:3. Tohle si musíme hlídat, protože jsme do třetí třetiny dostali soupeře na koně a bohužel jsme s tím už pak nic neudělali.

Jak se ti tady hraje jako soupeři?
Když jsem tady hrál jako Liberečák, bylo to super, když jsem sem ale přijel teď, bylo to jako bych tu hrál poprvé v kariéře. Je to složitější, člověk se cítí úplně jinak. Chtěl bych poděkovat fanouškům za to, že na mě nezapomněli. Slyšet vyvolávat svoje jméno v téhle hale po dlouhé době bylo skvělý, klobouk dolů před nimi.

Říkal jsi, že se ti myšlenka na dnešní zápas honila hlavou už od včerejška, jak se to projevilo?
Člověk myslí na to, že se vrací domů, přece jen tady mám dům, svoji rodinu a kamarády, vyrůstal jsem tu. Není úplně jednoduché hrát proti „svým“, ať už klukům v kabině nebo fanouškům celkově. Bylo to pro mě složité.

Říká se, že 80 % výkonu je v hlavě, myslíš, že to mohlo mít vliv na dnešní zápas?
Je pravda, že hlava dělá hodně a člověk na to myslí, nedá se to úplně vypustit, na druhou stranu si ale nemyslím, že by to můj výkon úplně ovlivnilo. Dneska jsme nepředvedli dobrou hru a to se odrazilo na výsledku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení