Akademie Bílí Tygři Liberec

Milan Bartovič míří na Slovensko, oblékne dres Dukly Trenčín

Date of publication Author Redakce

Liberec - Bílé Tygry opouští zkušený slovenský forvard Milan Bartovič. Stříbrný medailista z mistrovství světa v roce 2012 a dlouholetá liberecká opora rozšíří řady bývalých Tygrů v Dukle Trenčín.

Pro Milana Bartoviče šlo už o třetí angažmá pod Ještědem. Poprvé do Liberce zamířil před sezonou 2007/08, kdy se přes švýcarskou a švédskou nejvyšší soutěž vracel zpět z působení v zámoří. V té době již měl na svém kontě mimo jiné 50 startů v nejprestižnější hokejové lize světa, v NHL.

Už ve druhé sezoně v dresu Bílých Tygrů se zařadil mezi nejvýraznější ofenzivní opory a svými výkony si vysloužil nominaci na mistrovství světa. V Liberci působil do sezony 2009/10, než zamířil do ruského Atlantu Mytišči, po 23 utkáních v Kontinentální hokejové lize se však rozhodl zamířit zpět na sever Čech.

Do KHL se přesto brzy vrátil. Po přesunu Slovanu Bratislava do této prestižní soutěže se stal jednou z opor slovenského týmu, v následujících dvou sezonách dokonce plnil roli kapitána. V Liberci však našel svůj druhý domov, a tak se po skončení působení ve Slovanu pro sezonu 2016/17 znovu vrátil pod Ještěd.

Milan Bartovič

Hned po návratu do staronového působiště pomohl Bílým Tygrům až do finále play-off, kde náš tým nestačil na brněnskou Kometu. V ročníku 2017/18 však Bartoviče sužovala zranění, slovenskému rychlíkovi se tak nedařilo rozehrát do původní formy a zamířil na hostování do Vítkovic. V nich se propracoval až do první formace, nakonec však s týmem vypadl ve čtvrtfinále play-off.

V další sezoně si poprvé v kariéře zahraje slovenskou nejvyšší soutěž, oblékne totiž dres Dukly Trenčín. V ní se sejde mimo jiné s bývalými spoluhráči Máriem Bližňákem a Brankem Radivojevičem, který kromě hráčské role zastává v Trenčíně také post sportovního ředitele.

„Po vzájemné domluvě jsme se rozhodli s Milanem vypovědět smlouvu, která měla původně platit ještě v následujícím ročníku. "Bárt" se rozhodl vrátit na Slovensko. Do historie naší organizace se zapsal velmi výrazně, při všech třech působeních v Liberci patřil mezi největší osobnosti klubu a v sezoně 2016/17 nám pomohl až do finále play-off. Za to vše mu musím velmi poděkovat a přeji mu mnoho štěstí v dalším působišti.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení