Akademie Bílí Tygři Liberec

Mládežnické soutěže se ani letos nedohrají. Jak se ale libereckým týmům vedlo?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Koronavirová pandemie se už druhou sezónu po sobě zasloužila o to, že mládežnické hokejové soutěže zůstanou nedohrané. Letos se navíc zastavily už v polovině října, týmy tak stihly odehrát jen pár zápasů. Jak se v nich Tygrům dařilo?

Český hokej zvažuje pro kluby náhradní varianty, které by v případě uvolnění vládních restrikcí umožnily mladým hokejistům odehrát aspoň nějaké duely. Už od února je ale definitivně jasné, že původní svazové soutěže se kvůli nemožnosti zajistit jejich plnou regulérnost nedohrají.

Juniorka

Královská mládežnická kategorie vstoupila do sezóny parádně. Stihla jen osm zápasů, nicméně hned v šesti z nich brala tři body a zařadila se mezi nejlepší celky ligy. Před ukončením soutěže měli svěřenci Milana Plodka na kontě čtyři výhry v řadě.

Nejproduktivnějším hráčem týmu byl v době zápasů teprve sedmnáctiletý obránce Martin Böhm s 10 body (3+7). Následovaly devítibodové pušky Adam Měchura, Michael Drábek, Jan Křepelka a Jakub Hujer.

Výsledky juniorky

Sparta - Liberec 5:2
Kladno - Liberec 2:7
Karlovy Vary - Liberec 2:3
Litvínov - Liberec 5:4
Liberec - Olomouc 5:2
Liberec - Vítkovice 5:2
Liberec - Slavia 3:2
Liberec - Jihlava 3:2.

Dorost

Kategorie U17 odehrála ve skupině Západ ELIOD Extraligy dorostu pět utkání, v nichž zaznamenala pozitivní bilanci tří vítězství. Zajímavé je, že do příštího ročníku budou naši dorostenci už potřetí v řadě nastupovat v roli obhájců titulu, ovládli totiž poslední řádně dohranou sezónu (2018/19).

Stejně jako u dvacítky, také druhé nejstarší mládežnické kategorii bodově vládl obránce. Jakub Dvořák zaznamenal 7 kanadských bodů (2+5). Mezi další produktivní hráče patřili Lukáš Plos, Milan Tadeáš Jobek, Filip Kříž či Jakub Hujer, který zářil i v juniorce.

Výsledky dorostu

Liberec - Karlovy Vary 5:2
Liberec - Chomutov 5:1
Mladá Boleslav - Liberec 4:2
Liberec - Plzeň 1:3
Litvínov - Liberec 2:8.

9. třída

Deváťáci své zápasy zvládli bez ztráty kytičky. Hned na úvod porazili silné týmy Hradce a Pardubic, načež si poradili i s papírově slabšími soupeři. Je rozhodně škoda, že výběr trenérů Vojtěcha Fialy a Jakuba Ficence nemohl svůj potenciál naplnit i v dalších měsících.

Výsledky deváťáků

Liberec - Pardubice 6:4
Hradec - Liberec 4:7
Letňany - Liberec 0:8
Liberec - Kolín 10:2
Neratovice - Liberec 2:10.

8. třída

Osmička v základní části nastupuje jen proti soupeřům z Libereckého kraje, ve kterém má suverénní postavení. Tomu odpovídaly i výsledky všech šesti odehraných zápasů, v nichž Tygři nastříleli úctyhodných 134 branek, tedy v průměru 22 na utkání!

Výsledky osmáků

Liberec - Jablonec 19:3
Liberec - Lomnice nad Popelkou 34:0
Česká Lípa - Liberec 1:10
Liberec - Frýdlant 26:0
Turnov - Liberec 1:21
Varnsdorf - Liberec 1:24.

7. třída

Také sedmáci rozehráli soutěž velice solidně. Mírnou kaňkou na kráse byla snad jen jediná prohra s Hradcem, jinak si však svěřenci Ctibora Jecha mladšího a Václava Lacka připsali tři vítězství a jednu remízu.

Výsledky sedmáků

Liberec - Pardubice 8:4
Hradec - Liberec 5:3
Letňany - Liberec 4:4
Liberec - Kolín 6:2
Neratovice - Liberec 3:6.

6. třída

Šestá třída hraje v základní části paralelně s osmičkou jen proti týmům z Libereckého kraje, a také ona si v šesti odehraných zápasech udržela neporazitelnost. S výjimkou jedné remízy si navíc Liberečtí s chutí zastříleli a vítězili velkými rozdíly.

Výsledky šesťáků

Liberec - Jablonec 17:5
Liberec - Lomnice nad Popelkou 30:3
Česká Lípa - Liberec 4:10
Liberec - Frýdlant 31:1
Turnov - Liberec 6:6
Varnsdorf - Liberec 1:12.

Mladší kategorie až po naší přípravku absolvovaly jednotlivé turnaje, na kterých malí Tygři také předváděli skvělé výkony. Věřme, že se mládežnický sport v podobě, v jaké ho máme rádi, bude moci co nejdříve vrátit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení