Akademie Bílí Tygři Liberec

Mládežnický hokej pouze na rybníku. Taková je současná realita

Date of publication Author Klub

Liberec - Profesionální české hokejové soutěže pokračují, byť za nutných opatření a bez fanoušků v ochozech. Ještě více však současná koronavirová pandemie zasáhla mládežnický hokej. Malí hokejisté si v současnosti mohou zatrénovat pouze na zamrzlém rybníku.

Vloni na jaře přesunula pandemie přípravu malých hokejistů do online prostředí. Sezona byla předčasně ukončena a hráči přešli na suchou přípravu. Během léta a na podzim se začali postupně přesouvat zpět na led a nikoho by v tu chvíli nenapadlo, že se nedohraje ani následující ročník.

V říjnu udeřila druhá vlna pandemie a ledové plochy byly znovu zavřeny. Od té doby jsou malí hokejisté bez tréninku na ledě. Nahrály jim až současné mrazy, díky nimž se na rybnících a přehradách objevuje čím dál více hráčů.

Výjimkou není ani Vesecký rybník, kde se každý den schází desítky bruslařů. Nechybí mezi nimi malí Tygři. "Jsem rád, že jsem po takové době zase na ledě. Moc se mi to líbí," hlásí malý Mikuláš Kadlec z 3. třídy. Na rybníku krouží s pukem na hokejce.

O kousek dál bojuje pod dohledem trenéra dvojice dalších Tygrů. "I na rybníce jsme při současných opatřeních omezeni tím, že spolu mohou trénovat pouze dva hráči a jeden trenér. Je to ale rozhodně lepší, než nic," říká Jiří Bermann, manažer mládežnické Tělovýchovné jednoty.

V pátek odpoledne vyrazilo mezi Tygřata v čele s hlavním trenérem Patrikem Augustou také kvarteto hráčů A-týmu - brankář Petr Kváča, obránce Lukáš Derner a útočníci Adam Najman s Jakubem Rychlovským. Převlékli se do bruslí a vybaveni rukavicemi a hokejkou se k malým Tygrům do dvojic připojili.

Tygři na rybníku

"Mrzí mě, že malí hokejisté nemohou normálně trénovat. Sami jsme si zákaz tréninků na ledě na podzim na chvíli vyzkoušeli. Neumím si představit, že bychom na ledě vlastně nestáli už více než čtvrt roku, jako oni," říká Petr Kváča.

Patrik Augusta s ním souhlasí: "Je mi dětí hrozně líto. Za poslední rok téměř nemohly sportovat nebo chodit do školy, což jim musí hrozně chybět. Proto jsme za nimi vyrazili trochu je potěšit alespoň sem na rybník," vysvětluje hlavní kouč A-týmu.

A měl pravdu. Možnost zatrénovat si se svými extraligovými kolegy malé Tygry nadchla. Byť mohli trénovat pouze ve dvojicích, bylo vidět, jakou mají z možnosti být zpět na ledě radost. Přesvědčit se můžete sami ve videoreportáži v úvodu článku.

Možnost zatrénovat si ve dvou na rybníku samozřejmě tradiční hokej nahradit nedokáže. Jakmile tuhé mrazy sahající k -10 stupňům poleví, nezbude malým Tygrům než čekat, až vládní opatření dovolí návrat k tréninku. Věříme, že to bude co nejdříve!

Kváča na rybníku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení