Akademie Bílí Tygři Liberec

Můj gól? Ani nevím, kudy to tam spadlo, usmívá se po první výhře Rosandič

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři vstoupili do série předkola s brněnskou Kometou vítězně. Pod výhru 4:3 se gólem a asistencí podepsal obránce Mislav Rosandič, který si cenil i toho, jak se tým vypořádal s bleskovým obratem soupeře ve druhé dvacetiminutovce. "Byla teprve půlka zápasu, věděli jsme, že můžeme v klidu dohrát třetinu a stále budeme mít dostatek času na obrat. A otočka se nám povedla ještě před koncem druhé třetiny," pochvaluje si.

Skóre se přelévalo ze strany na stranu. Co nakonec rozhodlo ve váš prospěch?
Asi to, že jsme dobře zvládli třetí třetinu, ve které jsme už hráli více do defenzivy a Kometu jsme nepustili k větším šancím. Ve druhé části jsme to naopak měli nahoru-dolů, toho se musíme do dalších zápasů vyvarovat.

Výborně se vám povedl vstup do utkání, na soupeře jste vlétli.
Chtěli jsme mít aktivní vstup. Když jezdíme a jdou nám nohy, šance si vytváříme.

V první třetině ses gólově prosadil, střela to však byla docela nenápadná. Nepřekvapilo tě samotného, že zapadla do brány?
Dostal jsem přihrávku od Jakuba Klepiše a snažil jsem se hlavně soustředit na to, abych trefil bránu. Ani nevím, kudy to tam spadlo, ale i takové góly padají. Musíme se přes clonu pokusit střílet častěji.

Už ke konci základní části jste zlepšili přesilovky, dnes jste v početní výhodě znovu rozhodli.
Bylo to takové rozlítané, oba týmy ve svých přesilovkách inkasovaly. Dostal jsem puk a chtěl jsem ho rychle poslat před bránu a nějak se to tam odrazilo.

Adam Najman o svém gólu s asistencí Rosandiče
Obrovskou zásluhu na gólu mají Ladislav Šmíd s Mislavem Rosandičem, kteří mě našli před bránou. Já už jsem puk jenom tečoval a se štěstím to tam propadlo.

I přes bleskový obrat Brna ve druhé třetině jste se dostali zpátky do vedení, ukazuje to na charakter týmu?
Myslím, že ano. Možná jsme v průběhu sezóny zatím neměli tolik otočených zápasů, jako v minulých letech, ale síla tu je, stejně jako týmový duch. Takové zápasy nám pomůžou, když si ukážeme, že umíme skóre i otočit.

Byli jste i za stavu 2:3 v hlavách stále v klidu?
Byla teprve půlka zápasu, věděli jsme, že můžeme v klidu dohrát třetinu a stále budeme mít dostatek času na obrat. A otočka se nám povedla ještě před koncem druhé části. Nebudeme se hroutit, že prohráváme v půlce utkání. Jedeme dál!

Už v závěru základní části jste najížděli na play-off mód. Máte teď na co navazovat?
Doufám, že to podobnou tendenci bude mít i dál. Přestože jsme na konci základní části nějaké zápasy prohráli, myslím si, že už byl hokej z naší strany diametrálně odlišný v porovnání se začátkem ročníku.

Jaké poznatky si odnesete do zítřejšího utkání?
Abychom byli víc soustředění na střední pásmo, protože Brno opravdu velmi dobře otáčí hru a umí z toho udeřit. Dáme si záležet, abychom zbytečně nepropadali. Myslím, že to vyladíme.

Myslíš, že byste díky úvodní výhře nemuseli být ve druhém utkání série pod takovým tlakem?
To ne, jestli prohrajeme, budeme začínat zase od nuly... Musíme být znovu soustředění a nenechávat se vylučovat. Dnes jsme ve čtyřech dostali od Komety podobný gól jako v závěru základní části.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení