Akademie Bílí Tygři Liberec

Musíme hlavně zápas od zápasu zlepšovat naši hru, tvrdí před dalšími souboji Adam Musil

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Další extraligový víkend klepe na dveře. Tygři nejprve jedou hájit dosavadní neporazitelnost do Kladna, o den později přivítají Olomouc. Chybět u toho nebude ani předsezónní posila Adam Musil! "Musíme ještě na něčem zapracovat. Když budeme hrát náš styl, myslím si, že nás může málokdo z extraligy porazit," nechává se slyšet mladý forvard.

Jak si zatím zvykáš na své nové působiště?
Zvykám si. Kluci mi hodně pomáhají, jsou skvělí! Já bych svoji hru samozřejmě chtěl zlepšit. Doufám, že to brzy přijde.

Týmu se každopádně daří, v extralize jste zatím neprohráli a v ofenzivě to skvěle šlape, což je určitě pozitivní.
Ano, rozhodně. Je tam plno kladných věcí, nicméně my od sebe máme vysoká očekávání a jsou tam i záležitosti, které musíme zlepšit. Myslím si, že máme na čem pracovat, přestože jsme na prvním místě. Chceme být ještě lepší!

Paradoxem je, že vedete tabulku, ačkoliv jste inkasovali nejvíce branek. Pracovali jste přes týden právě na defenzivních činnostech?
Určitě. Bohužel, každý to vidí, gólů dostáváme hodně. To je jedna z věcí, na kterých musíme zapracovat. Pilujeme to a myslím, že to bude dobré. Máme tu chytré hráče, věřím, že to bude v pohodě.

"Až bude Jágr na ledě, zřejmě si uvědomím, proti komu hraji"

O víkendu hrajete dva zápasy ve dvou dnech. V sobotu jedete do Kladna, které vystrkuje růžky. Asi to nebude příjemný soupeř...
Rozhodně Rytíře nepodceníme. Víme, že tady je každý soupeř kvalitní a všichni mohou porazit kohokoliv. Do toho víkendu jdeme s tím, že samozřejmě chceme vyhrát obě utkání.

Těšíš se na to, že nastoupíš proti legendárnímu Jaromíru Jágrovi?
Ještě jsem o tom ani nepřemýšlel, ale myslím si, že to bude docela zajímavé. Až bude na ledě, zřejmě si uvědomím, proti komu hraji. Teď to nijak neřeším.

Další den vás na domácím ledě čeká Olomouc, která je známá pro svůj defenzivní styl. Zřejmě to bude takové dobývání jejich pásma...
Sice jsme proti Olomouci ještě letos nehráli, ale věřím, že je to další obtížný soupeř, tabulkově se jí daří. Musíme hlavně zápas od zápasu zlepšovat tu naši hru a soustředit se na sebe. Když budeme hrát náš styl, myslím si, že nás může málokdo z extraligy porazit! Musíme ještě každopádně na něčem zapracovat, věřím, že to tento víkend bude ještě lepší.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení