Akademie Bílí Tygři Liberec

Musíme hrát naši hru a nenechat se nikým rozhodit, říká Adam Dlouhý

Date of publication Author Jan Kordík

Brno/Liberec - Liberečtí hokejisté podlehli Kometě 2:4 a nevyužili první postupový mečbol. Série s Brnem tedy bude prodloužena minimálně o jeden duel, ve kterém se svěřenci Patrika Augusty budou rvát o kýženou třetí výhru. "Před zápasem jsme si řekli, že na nás určitě budou chtít vlétnout. Bohužel pro nás se jim to povedlo," hodnotil utkání Adam Dlouhý, jenž oblékl tygří dres po víc jak tříměsíční pauze.

Byl podle tebe rozhodující rychlý nástup Komety do střetnutí?
Určitě ano. Před zápasem jsme si řekli, že na nás určitě budou chtít vlétnout. Bohužel pro nás se jim to povedlo. My jsme začátek utkání nezachytili.

Když už to vypadalo, že se do duelu vrátíte, tak vás Kometa srazila gólem…
Malé věci, které v play-off rozhodují, nám v utkání nešly. Musíme se v nich do dalšího zápasu zlepšit. Věřím, že když na těchto maličkostech zapracujeme, tak vyhrajeme.

Druhá polovina klání byla velmi často přerušovaná kvůli častým vyloučením. Bylo těžké se v té době koncentrovat hlavně na hokej?
Takové zápasy v play-off jsou a patří to k tomu. Musíme to v našich hlavách zvládnout, hrát hlavně naši hru a nenechat se rozhodit fauly nebo fanoušky.

Ty sám ses v hlavním týmu Tygrů objevil naposledy 28. listopadu. Jak těžké pro tebe bylo naskočit teď rovnou do play-off?
Zhruba tři týdny jsem teď nehrál zápas, takže jsem z toho trochu vypadl. Snažil jsem se začínat jednoduchými věcmi a dostat se zpět do tempa.

Můžeš nám popsat, jak došlo k tvému nasazení ve třetím utkání předkola?
Ráno den před zápasem mi zavolal trenér Augusta, abych přišel na krátký trénink. Poté jsem se dozvěděl, že pojedu s týmem do Brna. Seběhlo se to relativně rychle.

Podobný scénář s nasazením do A-týmu v průběhu vyřazovací části se přitom udál již minulý rok. Čerpal jsi z této zkušenosti i nyní?
Párkrát už jsem si to zažil, takže trochu vím, co od toho očekávat. Ze začátku si musím vždy zvykat, ale stačí pár střídání a dostanu se do toho.


Adam Dlouhý v souboji; FOTO: Ivo Dostál

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení