Akademie Bílí Tygři Liberec

Můžeme vše vyladit, máme spoustu času, říká Kváča na delší letní přípravu

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Říčany/Liberec - Blíží se konec května a suchá příprava je stále na samém počátku. Přesto se Tygři už nyní, konkrétně ve středu, podívali na led a absolvovali společný trénink na stadionu v Říčanech. „Je to trochu nezvyk, aspoň jsem se ale mohl vidět se spoluhráči,“ pochvaloval si nový liberecký gólman, Petr Kváča.

Příprava v podstatě začíná obráceně, hned při prvním společném tréninku jste šli na led. Je to velký nezvyk?
Trochu ano. Je ale super, že máme možnost si to osahat, protože suchá příprava je dlouhá. Tím, že uplynulá sezóna skončila dřív, je letní dril delší než obvykle. Je proto dobré si to takto zpříjemnit. Člověk má šanci se zlepšit v detailech, které poté rozhodují.

Myslíš, že se bude nějakým způsobem posouvat systém přípravy směrem k září, když začínáte na ledě 20. května?
Určitě. Máme týdenní plán, kterého se držíme. Bude tam i nějaký team building. Budeme to směřovat k tomu, aby to mohlo v září vyvrcholit, pokud to situace umožní.

Kvůli aktuální situaci je nicméně trénování poněkud roztříštěné, chvíli se připravujete doma, poté na ledě v Říčanech, v Liberci... Berete to tak, že je to pořád lepší než nic?
Ano, je to trochu nakouskované. Má to však výhodu v tom, že v individuální suché přípravě se může člověk zaměřit více na sebe. Na druhou stranu mi chybí ten tým. Trénuji v Budějovicích se svým kondičním koučem a schází mi kontakt se spoluhráči. Proto jsem za tento společný trénink moc rád.

Jak vypadá tvůj denní program v tomto období?
Program je trochu omezený, já toho ovšem k životu tolik nepotřebuji. Jsem rád za to, co je a co můžu dělat. Mám čas, nemusím běhat někde po městě. Rád si sednu na pokoj, poté zajdu trénovat do posilovny a večer si přečtu nějakou knihu. Další den se i sejdu s chlapy na ledě. Mně to vyhovuje, je to takový klidnější způsob života.

Takže ti aktuální situace vlastně nahrává?
Jak jsem říkal, je více času se zaměřit na maličkosti a problémové partie, aby se poté člověk nezranil a byl pořádně připravený. Můžeme vyladit úplně všechno, máme spoustu času. Neberu to jako omezení, můžu se zdokonalit ve více věcech.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení