Akademie Bílí Tygři Liberec

Na Channel One Cupu si nakonec zahrají tři Tygři, donominován byl Radan Lenc!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Nikoliv "pouze" Tomáš Filippi a Michal Birner. Na Channel One Cup se vydá také další zástupce Bílých Tygrů, Radan Lenc! Osmadvacetiletý útočník původně figuroval na seznamu náhradníků, odkud jej Miloš Říha nakonec povolal.

Radan Lenc přestoupil do Liberce před loňskou sezónou z Mladé Boleslavi a hned v prvním roce pod Ještědem napomohl zisku stříbrných extraligových medailí. A daří se mu také letos. V dosavadním průběhu sezóny nastřádal čtrnáct bodů za osm branek a šest gólových nahrávek.

Lencovy výkony neunikly ani reprezentačnímu trenérovi Miloši Říhovi, který ho před Channel One Cupem původně zařadil na listinu náhradníků. Jelikož se ale někteří nominovaní hráči ze zdravotních důvodů nemohou turnaje z cyklu Euro Hockey Tour zúčastnit, rozhodl se realizační tým ukázat právě na libereckého útočníka.

Pro Radana Lence to nebude zdaleka první zkušenost z reprezentace. V dresu se lvem na prsou odehrál již osmnáct střetnutí, ve kterých si připsal tři góly a dvě asistence. Češi zahajují turnaj čtvrtečním zápasem v Plzni proti Finsku. Následně se přesouvají do Moskvy, kde o víkendu vyzvou domácí sbornou a Švédy.

Nominace české reprezentace

Brankáři: Roman Will (Rögle, Švédsko), Marek Langhamer (Chabarovsk, KHL), Šimon Hrubec (Kunlun, KHL).
Obránci: Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Ondřej Vitásek (Chabarovsk, KHL), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Jakub Krejčík (Oulu, Finsko), Filip Pyrochta (HC Kometa Brno), Marek Hrbas (BK Mladá Boleslav), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň).
Útočníci: Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň), Jiří Sekáč (CSKA Moskva, KHL), Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka (oba Čeljabinsk, KHL), Roman Horák (Växjö, Švédsko), Martin Zaťovič (HC Kometa Brno), Michal Birner, Tomáš Filippi, Radan Lenc (všichni Bílí Tygři Liberec), David Tomášek, Lukáš Rousek (oba HC Sparta Praha), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení