Akademie Bílí Tygři Liberec

Na turnajovou generálku reprezentace U20 před MS vyrazí trojice Tygrů

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Trenér české reprezentace do dvaceti let Karel Mlejnek oznámil nominaci na turnajovou generálku před mistrovstvím světa, kterou sehrají junioři ve švédském Ängelholmu proti elitní evropské trojce. Nechybí v ní tři mládežníci Bílých Tygrů!

Významná část opor pro šampionát působí v zámoří, těch se listopadový turnaj netýká. Hráče z domácích soutěží doplňuje v nominaci pětice krajánků.

Na prázdninovém domácím turnaji v konkurenci Švédska, Finska a Ruska slavila česká dvacítka prvenství díky dvěma výhrám ze tří zápasů, zejména Švédové a Finové ale nebyli ani zdaleka kompletní. Tentokrát pro změnu Rusové pošlou většinu juniorských opor na Karjala Cup.

Ve stejném složení se evropská čtyřka sejde na jihu Švédska ve městě Ängelholm. Češi začnou v pátek 12. listopadu proti domácímu týmu, následně vyzvou sbornou a na závěr výběr Suomi. Po turnajové generálce už je další zápasová akce nečeká, v první polovině prosince nastoupí na závěrečnou přípravu před mistrovstvím světa.

Bílí Tygři by do boje měli vyslat tři hráče – útočníky Vojtěcha Jiruše s Filipem Jansou a obránce Jakuba Šedivého. Všichni stabilně nastupují v Chance lize za Benátky nad Jizerou. Mezi náhradníky pro akci se ještě nacházejí Daniel Král, Filip Kovář a Jan Hampl.

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Nick Malík (KooKoo Kouvola, Finsko), Jakub Málek (Vsetín).

Obránci:

Matěj Pinkas (Litoměřice), Ondřej Baláž (Litvínov), Jakub Šedivý (Liberec/Benátky nad Jizerou), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Kladno), Tomáš Machů (Vítkovice), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko).

Útočníci:

Vojtěch Jiruš, Filip Jansa (oba Liberec/Benátky nad Jizerou), Tomáš Urban, Josef Koláček, Lukáš Pajer (všichni Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Lukáš Stehlík (Litvínov), Sebastián Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna (České Budějovice), Stanislav Vrhel (Lahti, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Dominik Binias (Thurgau, Švýcarsko).

Vojtěch Jiruš v reprezentačním dresu
(foto: Karel Švec, Martin Voltr)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení