Akademie Bílí Tygři Liberec

Nad nabídkou jsem neváhal. Mám tu ty nejvyšší ambice, říká Justin Peters

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Justin Peters se stal vůbec první posilou Bílých Tygrů před novou sezonou, když zkraje května podepsal dvouletou smlouvu. Teprve před dvěma dny se poprvé objevil v Liberci, letní přípravu totiž absolvoval v rodné Kanadě. Nad nabídkou Tygrů vůbec neváhal a s týmem má ty nejvyšší ambice.

Rozmýšlel ses dlouho nad nabídkou Bílých Tygrů?
Vůbec ne. Když ta nabídka přišla na stůl, byl jsem velmi potěšen. Pro mě a moji rodinu bylo lehké se rozhodnout. Být součástí této skvělé organizace, to je velká příležitost.

A jak se ti tu zatím líbí?
Jsem tu zatím nějakých 48 hodin, takže jsem toho moc nestihl, ale první dojmy jsou velmi dobré. Zázemí je krásné, vypadá to, že kluci pracují velmi tvrdě, aby byli připraveni. Cítím tady odhodlání a těším se na to, jak nám to společně půjde.

Mnoho let jsi působil v NHL, chytal jsi ale i v KHL či v německé DEL. Jak si stojí zdejší zázemí?
Je to tady na top úrovni. Celý Sport Park se Svijanskou arénou, šatny, regenerační místnost i kuchyňka, to vše je tu parádní.

V minulé sezoně jsi chytal v Chomutově, který se hokejově trápil. Bude pro tebe snažší být v týmu, který v posledních letech hraje na předních příčkách?
Jako brankář můžete dělat jen svou práci v bráně. Soustředíte se na to, abyste chytili co nejvíce puků. Určitě jsou tady větší očekávání a já jsem nadšený. Můj přístup je ale stejný. Každý zápas chci dát svými zákroky šanci týmu vyhrát. A když zvládnu svoji práci dobře, ostatní už přijde samo.

A je to lepší pro sebevědomí?
To rozhodně. Každý chce být ve vítězném prostředí. Můj cíl je tady vyhrát pohár, nebudu lhát. Ale aby se to mohlo povést, musíte každý den myslet na to, jak nejlépe odvézt svoji práci. Trénink či zápas, můj přístup je pořád stejný. Uvidíme, jak to půjde.

Bílí Tygři si navíc zahrají také v CHL, ve které jsi ještě nechytal. Bereš to jako zajímavou zkušenost?
Pro mě to bude něco nového. Je to náročná soutěž plná kvalitních týmů. Pro nás to bude dobrý test před startem extraligy. Začínáme už příští týden, tak je na čase se do toho pořádně obout.

Jsi rád, že budete mít díky CHL více zápasů v sezoně?
CHL je skvělá pro hokej, díky ní ten sport dál roste. A pokud můžete být součástí něčeho takového, je to speciální. Já jsem rozhodně pro víc zápasů, každý přeci raději hraje. Tím spíš, když to je taková výzva.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Tygři U15 porazili Energii i podruhé a zahrají si semifinále!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení