Akademie Bílí Tygři Liberec

Navážou Tygři na domácí úspěchy? V Chomutově se střetnou s Kladnem

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tipsport extraliga rychlým tempem pokračuje. V pátek je na programu 19. kolo, Bílí Tygři se v něm po dvou domácích zápasech znovu vydají mimo svůj stadion. Do cesty se jim postaví ligový nováček z Kladna, který se v posledních utkáních také zlepšil.

Bílí Tygři Liberec versus Rytíři Kladno

Správný směr

Svěřenci Patrika Augusty se chtějí posunut na vyšší příčky tabulky, k čemuž je třeba potvrdit zlepšující se formu z domácích zápasů. Po nepříjemné sérii porážek Liberečtí zabrali a před svými fanoušky postupně zdolali Litvínov (3:0) i Karlovy Vary (3:2). V bitvě s energetiky se důležitou trefou ve třetí části blýskl obránce Lukáš Derner, který věří, že se od tohoto výsledku mohou šelmy odrazit.

Lukáš Derner po bitvě s Vary

„Hlavně po psychické stránce by nám tohle vítězství mohlo pomoct. Snad se toho chytneme, ukázali jsme si, co na ledě funguje. Věřím, že to pro nás bude takový odrazový můstek.“


Stoupající tendenci ovšem má i kladenské počínání. Rytíři bodovali čtyřikrát z posledních pěti duelů. V úterý je čekala hodně těžká zkouška v Hradci Králové, kde po obratu ve skóre i díky brance Jaromíra Jágra těsně před koncem vedli. Ve finálním účtování se museli smířit "jen" s bodem za prohru 3:4 v prodloužení, což ale proti Mountfieldu má velkou cenu. Také Kladenští tedy mají na co navazovat.

Chomutovský azyl

Rytíři kvůli protahující se rekonstrukci svého stadionu musejí hrát domácí zápasy v Chomutově, oproti ostatním čtrnácti účastníkům extraligy se tedy nemohou spolehnout na plně domácí prostředí. Přesto hned 11 z celkových 15 bodů nasbírali právě v chomutovské Rocknet Areně.

Páteční zápas bude hodně důležitý i z tabulkového hlediska. V případě vítězství by se totiž Tygři mohli vzdálit spodním příčkám tabulky a znovu se přiblížit její horní polovině. Počkejme si, jak druhé vzájemné utkání v sezóně dopadne! Úvodní buly je na programu v 18 hodin.

Budou se Liberečtí znovu radovat? Doma Rytíře ve 4. kole porazili 3:2

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení