Akademie Bílí Tygři Liberec

Navážou Tygři na úterní výhru? Do cesty se jim postaví nabitá Sparta

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři v úterním souboji s Českými Budějovicemi ukončili sérii porážek. Hned v pátek se na domácím ledě představí znovu a přijede další zajímavý soupeř. V rámci 12. kola extraligy se náš tým utká s tradičně ambiciózní Spartou!

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Vítězná radost

Dlouhých šest zápasů čekali Liberečtí na výhru, dočkali se ovšem v úterý. Proti českobudějovickému Motoru prohrávali, jenže pak skóre zaslouženě otočili. A jelikož přestáli i velký tlak soupeře v závěru, mohli se svými fanoušky oslavit vytoužený tříbodový zisk.

Svěřenci Patrika Augusty se mohli opřít o skvělé výkony obránců. Nejenže při četných oslabeních výborně odolávali síle Jihočechů, ale nakonec to byli právě oni, kteří se pod výhru zapsali i tučným střeleckým písmem. Kromě Jakuba Klepiše se totiž prosadili Ladislav Šmíd a Ondřej Vitásek. Pro druhého jmenovaného se jednalo o první vstřelenou branku v probíhajícím ročníku.

Ondřej Vitásek o trefách obránců

„Už jsme se na to nemohli s Ladislavem Šmídem dívat, tak jsme to vzali na sebe (úsměv). Díky bohu to vyšlo. Jsme rádi za tři body, snad jsme konečně prolomili smůlu. V minulých zápasech jsme chtěli dávat góly na krásu, to se nevyplatilo. To můžeme hrát, až budeme mít nahrané body, teď musíme útočit všichni.“


Úspěšný začátek v lize i Evropě

Pražané do nového ročníku vstoupili velmi dobře. V extralize odehráli devět zápasů, z nichž šest vyhráli. Daří se jim navíc i v Champions Hockey League, kde mají velice nadějně nakročeno k postupu do vyřazovací fáze. Hodně si pomohli středečním vítězstvím 5:2 nad německým Bremerhavenem.

Teď už se ale sparťané soustředí znovu na extraligu, v níž mají tradičně ty nejvyšší cíle. V domácí soutěži navíc patří mezi nejlépe střílející celky. Spartě se zatím vyplácí příchod švédského kanonýra Erika Thorella, který je vůbec nejproduktivnějším hráčem týmu. Příliš pozadu se však nedrží ani další ofenzivní esa, včetně v Liberci dobře známého Michala Řepíka.

V Home Credit Areně se bude na co dívat, přijďte Bílé Tygry podpořit!

Nechají Liberečtí vzpomenout na loňské úspěšné semifinále?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení