Akademie Bílí Tygři Liberec

Netradiční soustředění absolvovala 9. třída s Mladou Boleslaví

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Týmové soustředění patří k tradičním kapitolám letní přípravy mládežnických celků. Tygří deváťáci letos vyrazili do jižních Čech a tréninky si zpestřili velmi neobvyklým způsobem!

Pro letní dril a tmelení kolektivu si realizační tým vybral již ověřenou lokaci – kemp ve vesnici Blatnice, která se nachází poblíž Tábora. Letos ovšem Tygřata netrénovala sama! Na společné soustředění s nimi totiž vyrazili i stejně staří hokejisté Mladé Boleslavi.

Trenér Vojtěch Fiala o společném soustředění:

"Myslím, že je to na klubové úrovni unikátní projekt, kdy dva akademické týmy vyrazily společně na letní soustředění. Nám trenérům to dalo ohromné možnosti v přípravě soutěživého prostředí a věřím, že si to naši kluci užili. Rád jezdím na předsezónní kempy, kde máme hráče na očích 24 hodin denně a můžeme pozorovat jejich chování v různých situacích."


Celý týden se tak nesl ve sportovně soutěživém duchu, kdy trenéři obou týmů vymýšleli pro své svěřence různé zápasy, souboje a hry, v nichž naši deváťáci mohli poměřit síly se svým tradičním soupeřem.

Trenér Vojtěch Fiala o společných aktivitách:

"Program jsme nastavili tak, aby téma číslo jedna byla po celý týden soutěživost. Ta je pro mě jedním ze základních faktorů pro úspěch ve sportu. Kromě soupeření měli hráči i pár soutěží, kde museli naopak spolupracovat napříč kluby a chovat se podle našeho hesla „buďme na sebe přísnější na ledě a hodnější v kabině“. S trenéry Boleslavi máme dobré vztahy, koncept společného kempu se jim líbil a ihned souhlasili. Jsem rád, že to vyšlo a mohli jsme tuto netradiční akci s hráči absolvovat."


Mimo aktivity šla ale rivalita samozřejmě stranou a všichni zúčastnění si společné soustředění nadmíru užili.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení