Akademie Bílí Tygři Liberec

Nominace na MS dvacítek: Mezi vybranými i Měchura s Čajanem!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Bezprostředně po příletu z poslední přípravné akce ve Finsku oznámili trenéři české reprezentace do dvaceti let finální nominaci na mistrovství světa, které se v kanadském Edmontonu uskuteční od 9. do 20. srpna jako náhrada za nedohraný šampionát na přelomu roku. Na seznamu hráčů jsou i dvě jména, která v minulosti zanechala výborný dojem v organizaci Bílých Tygrů – útočník Adam Měchura a brankář Pavel Čajan.

Seznam bývalých či současných Tygrů na soupisce přitom mohl být ještě širší. Obránce Jakub Šedivý s útočníkem Petrem Gajdou přišli o místo až při posledním zužování kádru, oba nicméně zůstávají mezi náhradníky, ze kterých trenéři mohou v případě potřeby vybírat.

Pro Adama Měchuru i Pavla Čajana je nominace na netradičně letní turnaj odměnou za doposud životní sezóny. Zatímco první jmenovaný si nevídaným způsobem podmanil juniorskou extraligu a řekl si o draft do CHL, druhý právě v zámořské juniorce zaujal natolik, že po něm sáhla organizace Columbus Blue Jackets, a plánuje mu dát první příležitosti ve farmářské AHL.

Zajímavostí nominace je, že se velice liší od složení kádru při původním turnaji v zimě – téměř půlka hráčů na prosincovém podniku nebyla, což je i případ Měchury s Čajanem. Juniorská reprezentace se do dějiště šampionátu přesune v neděli 31. července. Na ledě arény Rogers Place sehraje v sobotu 6. srpna generálku proti Rakousku, o tři dny později zahájí mistrovství utkáním se Slovenskem.

Navzdory minulému organizačnímu kolapsu budou náhradní turnaj doprovázet mírnější hygienická opatření, která umožňuje aktuální vývoj pandemie covidu-19. Účastníci šampionátu ani nebudou uzavřeni v bublině, měli by tedy přijít do kontaktu například s novináři, byť na veřejnosti si pochopitelně musejí dávat velký pozor.

V dalším průběhu základní skupiny A se Češi utkají s Finskem, Kanadou a Lotyšskem, skupinu B tvoří USA, Švédsko, Německo, Švýcarsko a Rakousko. První čtyři celky každé skupiny postoupí do čtvrtfinále, pro páté turnaj skončí, neboť z MS letos nikdo nesestupuje.

Nominace české dvacítky na MS 2022

Brankáři (3):
Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Tomáš Suchánek (Tri-City, WHL), Pavel Čajan (Kitchener, OHL).

Obránci (8):
David Moravec (Mladá Boleslav), Jiří Ticháček (Kladno), Stanislav Svozil (Regina, WHL), Aleš Čech (Oulu, Finsko), Štěpán Němec (Litoměřice), David Jiříček (Plzeň), David Špaček (Sherbrooke, QMJHL), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko).

Útočníci (14):
Petr Hauser (Sparta Praha), Adam Měchura (Liberec), Tomáš Urban, Daniel Herčík (oba Pardubice), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Matouš Menšík (Jihlava), Jaroslav Chmelař (Providence College, NCAA), Michal Gut (Everett, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw, WHL), Gabriel Szturc (Kelowna, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton, QMJHL), Jan Myšák (Hamilton, OHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení