Akademie Bílí Tygři Liberec

Nominace reprezentační dvacítky: Na Slováky i s Adamem Najmanem!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Česká hokejová reprezentace do 20 let odehraje v Brně mezi 24. a 27. červencem tři duely se Slovenskem. Trenérský štáb pro první zápasové testy povolal velice silnou sestavu, do které se kromě Adama Najmana vešli také bývalí Tygři - Lukáš Pařík a Michal Teplý. Další čtyři vyslanci Liberce jsou navíc mezi náhradníky.

Junioři už za sebou mají úvodní kemp, po kterém trenéři osekali sestavu pro první utkání v nové sezóně. A Bílí Tygři v ní mají podstatné zastoupení. Současného libereckého útočníka Adama Najmana doplní bývalí kluboví parťáci, a to gólman Lukáš Pařík s forvardem Michalem Teplým, jenž už podepsal nováčkovskou smlouvu v organizaci Chicago Blackhawks.

Další známá jména najdeme taká na seznamu náhradníků, kde na případnou šanci čeká rovnou čtyřlístek šelem - beci Jan Hampl s Jakubem Žůrkem a útočníci Jakub Rychlovský s Vojtěchem Jirušem.

V nominaci, která je pořádně nabitá, převažují hráči ze zámořských juniorských soutěží. Se Slovenskem se Češi utkají v rámci náhrady za akce, o které oba národní týmy přišly vinou epidemiologické situace. Bude se jednat o první letní měření sil těchto soupeřů po hodně dlouhé době.

Svěřenci trenérů Karla Mlejnka, Davida Bruka a Pavla Trnky se na jihu Moravy sejdou v neděli 19. července odpoledne. Samotné zápasy je čekají v pátek 24., neděli 26. a pondělí 27. července – první dva od 17 hodin, třetí pak od 16 hodin. Hrát se bude na ledě Sportcentra Lužánky.

Nominace českého týmu:

Brankáři:
Lukáš Pařík (Spokane, WHL), Jan Bednář (Karlovy Vary), Nick Malík (Sault Ste. Marie, OHL).

Obránci:
Ondřej Baláž, Daniel Poizl (oba Litoměřice), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Radek Kučeřík (Saskatoon, WHL), Martin Hugo Haš (Guelph, OHL), Šimon Kubíček (Seattle, WHL), Jiří Suhrada (Zlín), Michael Krutil (Sparta Praha), Vladimír Kremláček (Plzeň).

Útočníci:
David Jindra (Litoměřice), David Vitouch (Sparta Praha), Adam Najman (Liberec), Adam Raška (Rimouski, QMJHL), Pavel Novák, Jonáš Peterek (oba Kelowna, WHL), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie, OHL), Martin Lang (Moose Jaw, WHL), Filip Koffer (Prince George, WHL), Matěj Toman (Swift Current, WHL), Marcel Barinka (Halifax, QMJHL), Ondřej Pšenička (Waterloo, USHL), Michal Teplý (Winnipeg, WHL), Jan Myšák (Hamilton, OHL).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení