Akademie Bílí Tygři Liberec

Nová česká dvacítka se chystá do Vyškova, chybět nebude liberecká čtveřice

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - MS do 20 let v Kanadě je minulostí, na řadu tedy přichází formování nového reprezentačního výběru. Hráči ročníku 2002 odstartují své působení v královské mládežnické reprezentaci tréninkovým kempem ve Vyškově, na kterém nebudou chybět čtyři jména z organizace Bílých Tygrů!

Základ budoucí dvacítky se v únoru i dubnu pravidelně účastnil mezinárodních turnajů, což letos, minimálně v prvním zmiňovaném termínu, bohužel není možné. Nejstarší mládežnická reprezentace přesto sehraje alespoň jeden ryze přípravný duel, a to proti české osmnáctce.

Trenérský štáb pod vedením Karla Mlejnka nominoval čtyři hráče, kteří stabilně nastupují v Chance lize za farmářský tým z Benátek nad Jizerou. A Tygři budou mít zástupce na všech postech. Pozvánku obdrželi brankář Pavel Čajan, obránci Jan Hampl s Filipem Kovářem a forvard Vojtěch Jiruš! Mezi náhradníky navíc figuruje jméno dalšího útočníka Filipa Jansy.

Sraz je naplánován na úterý 9. února večer, kdy se ale ještě hraje extraligové kolo a někteří svěřenci tak dorazí později. Přípravný duel je na programu ve čtvrtek 11. února, hokejisté se rozejdou v sobotu.

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Oldřich Cichoň (Sparta Praha), Pavel Čajan (Benátky nad Jizerou/Liberec), Jakub Málek (Vsetín).

Obránci:

Ondřej Baláž, Jiří Háva, Vladimír Kremláček (všichni Litoměřice), Jan Hampl, Filip Kovář (oba Benátky nad Jizerou/Liberec), Dominik Vacík (Mladá Boleslav), Fabien Kočí (Havířov), Michal Hrádek (Pardubice), Tadeáš Talafa (Växjö, Švédsko).

Útočníci:

Jakub Konečný, Lukáš Stehlík, Tomáš Urban (všichni Litoměřice), Tobiáš Handl, Daniel Ministr, Matěj Tomajko (všichni Olomouc), Pavel Novák (České Budějovice), Jakub Malý (Kometa Brno), Sebastián Malát (Plzeň), Vojtěch Jiruš (Benátky nad Jizerou/Liberec), Michal Gut (Sokolov), Ivan Ivan (Havířov), Tomáš Chlubna (Jihlava).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení