Akademie Bílí Tygři Liberec

Nová výzva pro Pavla Čajana! Tygří gólman dostal šanci v Kanadě

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Severočeský klub se může pyšnit dalším úspěchem v mladších řadách. Tentokrát se za Atlantský oceán chystá Pavel Čajan, který si svými výkony vysloužil smlouvu s kanadským týmem Kitchener Rangers. Pod Ještědem působil jako jednička v bráně liberecké juniorky a také si odchytal pár zápasů v Benátkách nad Jizerou. Nyní ho ale čeká zásadní změna, příští sezónu se objeví v OHL!

Odchovanec Příbrami působil pod Ještědem od roku 2016 a později se stal nepostradatelnou částí tygří dvacítky. Ročník 2018/19 mu otevřel dveře také do dospělého hokeje, kdy si zachytal v dresu Benátek nad Jizerou. Právě s prvoligovým týmem letos maká na letní přípravě a absolvoval také kemp v Rakousku spolu s dalšími hokejovými nadějemi z různých zemí.

Letošní CHL Import Draft ale mění jeho hokejové stopy. Českého brankáře si vybrala úspěšná kanadská organizace Kitchener Rangers, která působí v juniorské Ontario Hockey League.


O příchodu tygřího reprezentanta informoval klub také na svých stránkách, kde se vyjádřil generální ředitel Mike McKenzie: „Jsme nadšeni, že můžeme přivítat Pavla v Rangers. Cítíme, že má velkou šanci stát se skvělým gólmanem v naší soutěži. Těšíme se, až bude členem našeho kádru a bude se postupně zlepšovat.“

Pavel Čajan není prvním českým hráčem v severoamerickém týmu. Barvy Kitcheneru v minulosti oblékal například Jakub Kindl, Dominik Kubalík nebo Radek Faksa. Za oceánem aktuálně hraje více severočeských odchovanců, více se o nich můžete dozvědět zde. A my Pavlu Čajanovi v roli nováčka v zámoří přejeme mnoho štěstí!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení