Akademie Bílí Tygři Liberec

Novou brankářskou akvizicí Bílých Tygrů je Kanaďan Justin Peters!

Date of publication Author Klub

Liberec - Účastník olympijských her v Pchjongčchangu a mistrovství světa v Minsku kanadský brankář Justin Peters je novou posilou do brankoviště Bílých Tygrů. S vedením libereckého klubu se dvaatřicetiletý gólman domluvil na dvouletém kontraktu s případnou roční opcí. Pro brankáře, který má na svém kontě i 83 startů v kanadsko-americké NHL, je nové angažmá druhým v české extralize. V nové sezóně by měl utvořit velmi zkušenou brankářskou dvojici s Markem Schwarzem.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Příchod Justina Peterse k Bílým Tygrům je logickou reakcí na odchod Romana Willa do Švédska. Justin je velký profesionál s více než osmdesáti starty v NHL a mnoha zápasy v AHL na svém kontě. Jeho přístup k práci je příkladný a bude dobrým vzorem pro naše mladé gólmany. Těším se na spolupráci s profesionálem, jako je Justin!"


Profil Justina Peterse

Dvaatřicetiletý brankář se narodil ve vesničce Blyth na kanadsko-amerických hranicích, zhruba 200 kilometrů od Toronta, kde začal v roce 2002 chytat juniorskou Ontario Hockey League. V této soutěži mimo jiné vstřelil i branku. V červnu 2004 si ho ve druhém kole draftu vybrala Carolina jako 38. v pořadí. Na debut v NHL si však musel počkat více než pět let. Poprvé se do branky Hurricanes v soutěžním utkání postavil v únoru 2010 na ledě New York Islanders, kde vychytal výhru.

V Carolině celkem strávil pět let, než se před sezonou 2014/15 přesunul do Washingtonu, kde po dvou sezonách a dvanácti odchytaných utkáních zamířil do Arizony. Ještě v průběhu ročníku 2016/17 opět měnil barvy, když se stěhoval do Dallasu, za který ale nikdy nenastoupil. Ve své kariéře celkem odchytal 83 duelů v NHL, ve farmářské AHL přidal dalších 329 startů. V AHL se dvakrát zúčastnil All-Star Game a v play-off 2016 dovedl Hershey Bears až do finále.

V sezoně 2017/18 se rozhodl vyzkoušet angažmá v Evropě, když prošel lotyšským Dynamem Riga a německým Kölner Haie. V průběhu uplynulého ročníku se pak dohodl s Piráty Chomutov, kterým přišel pomoci po nevydařeném vstupu do extraligy.

Hned dvakrát byl Peters povolán do kanadského reprezentačního týmu pro vrcholný turnaj. Na mistrovství světa 2014 v běloruském Minsku i na zimní olympiádě 2018 v Pchjongčchangu plnil roli týmové trojky. Doma má tak olympijský bronz, který Kanada v Jižní Koreji vybojovala na úkor českého týmu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení