Akademie Bílí Tygři Liberec

Obránce Jakub Šedivý dorostencem měsíce března!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Kapitán Jakub Šedivý dovedl kategorii U16 k triumfu v extralize dorostenců. Během play off předváděl vynikající výkony, jež nakonec nezůstaly bez povšimnutí. Šikovný bek byl odměněn Českým hokejem cenou pro nejlepšího dorostence měsíce března.

Ocenění uděluje Český hokej pravidelně a v minulosti ho získal liberecký brankář Lukáš Pařík (kategorie junioři), který reprezentoval Českou republiku na uplynulém mistrovství světa do osmnácti let. V posledním měsíci sezony se k urostlému gólmanovi přidal i bek Jakub Šedivý.

Ten byl vybrán především pro své ofenzivní i vůdcovské schopnosti. Patnáctiletý zadák nasbíral v 33 zápasech sezony 27 bodů za jedenáct branek a šestnáct asistencí. V play off, během něhož dotáhl svůj celek až do finále, přičemž kvůli zranění nemohl do posledního zápasu sezony nastoupit, vstřelil tři góly a připsal si také dvě asistence.

Premiéru si Šedivý odbyl i v dresu juniorky. Ve dvou zápasech jednou skóroval a dvakrát spoluhráčům na branku přihrál. Člen reprezentace do šestnácti let cenu obdržel po právu, což si uvědomoval kouč mistrovského celku Richard Lobo. „Ocenění si Jakub rozhodně zaslouží,“ potvrdil pro hokej.cz.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení