Akademie Bílí Tygři Liberec

Obranné řady Bílých Tygrů vyztuží nadějný bek Daniel Bukač

Date of publication Author Klub

Liberec - Dvacetiletý Daniel Bukač prožije své premiérové angažmá v české extralize u Bílých Tygrů Liberec. Juniorský reprezentační obránce se s vedením libereckého klubu domluvil na tříletém kontraktu s dobou trvání do 30. 4. 2022.

Rodák z Mostu, který nechyběl ani na posledním juniorském světovém šampionátu, v uplynulých třech letech působil v juniorských zámořských soutěžích. Do Liberce přestupuje z týmu Niagara Ice Dogs.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Daniel Bukač je velmi perspektivní obránce s vynikajícími fyzickými parametry. Navíc je to bek s držením hole na pravé straně a zapadá tak do naší koncepce stavby týmu. Na Dana čeká tvrdá práce a adaptace na seniorský hokej, jsem ale přesvědčený, že v budoucnu bude platným členem naší základní sestavy.“


Profil Daniela Bukače

Mladý obránce Daniel Bukač se narodil v Mostu, s hokejem začal ale o něco západněji, v Chomutově. Zde působil až do staršího dorostu a vedlo se mu velmi dobře, obzvlášť v sezóně 2014/15, kdy si v třiatřiceti zápasech připsal na beka velmi úctyhodných dvacet šest bodů. Zaslouženě si tak v ten samý ročník odbyl premiéru v reprezentačním dresu v kategorii U16. U Pirátů poté už ale strávil pouze jeden rok, načež se rozhodl pro odchod do zámoří.

Angažmá získal v zámořské WHL v kanadském týmu Brandon Wheat Kings. V sezóně 2016/17 se mimo jiné podíval i na mistrovství světa hráčů do osmnácti let, kde ale vinou zranění odehrál jediné střetnutí. I tak jeho výkony v dresu Brandonu stačily na to, aby byl draftován.

Při výběru talentů po něm sáhli v sedmém kole Boston Bruins, které měl už od mala rád díky Zdenu Chárovi. O tom, že byl vybrán do nejslavnější ligy světa, se mimochodem dozvěděl na parkovišti u supermarketu ve svém rodném městě.

V následujícím roce již nedostával v Brandonu tolik prostoru, a tak se v létě 2018, kdy absolvoval i nováčkovský kemp Bostonu, rozhodl pro přesun do klubu Niagara IceDogs. V něm se ukazoval ve velmi dobrém světle, za což si vysloužil nominaci na světový šampionát juniorů. Před aktuální sezónou se Daniel Bukač rozhodl pro návrat zpět do Čech, v tygřím dresu bude bojovat ve velké konkurenci beků o místo v základní sestavě.


Daniel Bukač (v popředí) na tréninku Bílých Tygrů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení