Akademie Bílí Tygři Liberec

Ondřej Vitásek: Měl jsem jasno od první chvíle, že se chci vrátit domů

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Bílí Tygři proti Vervě opět ukázali sílu svého útoku, když na domácím ledě zvítězili 6:3. Zisk třech bodů navíc slaví už potřetí v řadě! V obraně se již stihla ukázat nová posila z KHL, která liberecké prostředí moc dobře zná. Ondřej Vitásek z návratu do Liberce neskrývá nadšení. „Nebudu lhát, v kabině se mi vrátily všechny vzpomínky,“ usmívá se zkušený bek.

Vítej zpět v Liberci! Jak k přesunu vlastně došlo?
Především mě to táhlo za rodinou. Měl jsem jasno od první chvíle, že se chci vrátit domů, a cítil jsem, že tu mám být. Domluvil jsem se na dalším kontraktu a vůbec jsem neváhal. Jsem rád, že to tak dopadlo a že jsem mohl hned nastoupit do zápasu.

V čem byl sobotní zápas s Litvínovem rozhodující?
Určitě naše chuť hrát v prvních dvou třetinách. Měli jsme dobrý pohyb a cpali jsme se do brány, spadly nám tam góly. Podle mě měl ale i soupeř hodně šancí, což si musíme pohlídat. Ve třetí třetině jsme nebyli koncentrovaní a dostali jsme tři laciné branky, tomu se musíme do budoucna vyvarovat.

Utkání nebylo jednoduché, vypadalo to, že se Verva zvedala, ale pak jste ji srazili gólem. Co bys k výkonu dodal?
Je pravda, že Litvínov to nezabalil. Musíme si neustále říkat, že je jedno, jaký tým proti nám hraje, musíme si zachovat svoji hru. V tom jsme dnes polevili, což se projevilo. Zhoršilo se nám bruslení, špatně jsme si rozebírali hráče v prostoru před bránou. Sice se naštěstí nestalo zas tak nic hrozného, máme tři body, ale je potřeba si k tomu něco říct.

Pokud se vrátíme k tvé dosavadní kariéře, v KHL jsi získal zkušenosti z více týmů…
Poznal jsem nové lidi, různé systémy a jiné hráče. Věřím, že každý klub, kde jsem byl, mě něco naučil a určitě mi pomohl v mém vývoji.

Jaká byla koronavirová situace v Lotyšsku a která opatření platila v hokeji?
Ze začátku tam bylo vše v pořádku, nic nebylo zavřeného. Ke konci se ale začaly zvyšovat počty nakažených a zavřely se restaurace a podobně. Opatření byla podobná jako v Česku, museli jsme se s tím nějak popasovat. Na zápasy bez fanoušků jsme chodili v rouškách, kontrolovali nám teploty a dělali testy.

Přestup proběhl narychlo. Bylo těžké zapadnout do už rozjetého systému? A jak moc se popřípadě pozměnil?
Ne, že by byl vyloženě jiný. Za ty čtyři roky, co jsem tu nebyl, se vždy hraje něco trochu odlišného, to platí v každém klubu. Spoluhráči mi tu v začátcích hodně pomáhají. Věřím, že to bude lepší zápas od zápasu.

Jak si vede extraliga v porovnání s KHL?
Těžko se to hodnotí. Nerad soutěže porovnávám, protože každá liga má svá specifika a záleží i na samotném týmu. Podle mě se v KHL víc bruslí, tady je to zase víc o technice. Liberec hraje výborný hokej a určitě by se v jiné prestižní soutěži neztratil.

Jaké jsi měl pocity, když jsi po těch letech vstoupil do liberecké kabiny?
Samozřejmě to bylo hezké, cítil jsem nostalgii. Nebudu lhát, vrátily se mi všechny vzpomínky a úspěchy, které jsem tu prožil. Byl bych hodně rád, kdybychom na to mohli navázat. Většinu kluků znám, někteří byli na ledě mými soupeři a vše proběhlo bez problému.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení