Akademie Bílí Tygři Liberec

Ondřej Vitásek: Už je to o maličkostech. Stejnou bitvu očekávám i v pondělí

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Vyrovnaný a nekompromisní boj nakonec dopadl lépe pro Třinec, který si třetí bod ve finálové sérii vystřelil v prodloužení. Obě mužstva přitom měla šanci utkání rozhodnout již v základní hrací době. „Byly tam příležitosti, které jsme měli proměnit. Věřím ale, že v Třinci góly dáme a zvítězíme,“ neztrácí hlavu Ondřej Vitásek.

U rozhodující gólu jsi byl na ledě. Jak jsi tu situaci viděl?
Viděl jsem třineckého obránce, jak střílí. Snažil jsem se jeho ránu zblokovat. Bohužel tam dojel Matěj Stránský a chytře to tečoval. Byl jsem naštvaný, tu střelu jsem viděl krásně celou dobu.

Do prodloužení již nenastoupil Michal Birner. Jak velký to mělo vliv na hru?
Je jasné, že chyběl, o tom se vůbec nemusíme bavit. Máme ale zkušený tým, museli jsme se s tím popasovat. Z prodloužení se poučíme. Kdyby na nastavený čas došlo i příště, budeme lepší.

Vypíchl bys nějaký moment, kdy se zápas lámal? Šance na skórování jste měli.
Byly tam příležitosti, které jsme měli proměnit. Měli jsme možnost s utkáním něco udělat. Bohužel se to nepovedlo. Věřím ale tomu, že v Třinci góly dáme a vyhrajeme.

Byli Oceláři lepší oproti třetímu střetnutí?
Těžko říct. Každé utkání se nějak vyvíjí. V předchozím duelu jsme dali první gól, což nám hodně pomohlo. Teď to bylo celou dobu 0:0. Oba celky si vytvořily nějaké šance. Kupodivu tentokrát přesilovky ani jednomu týmu moc nepomohly. My se musíme v následujícím utkání ještě víc tlačit do brány, abychom gól dali.

Do poloviny utkání jste byli lepší, poté ale převzal iniciativu Třinec. Čím se to zlomilo?
Narazila na sebe dvě výborná mužstva. Po těch čtyřech zápasech je těžké se prosazovat, máme se navzájem načtený. Budeme se muset podívat na video a hrát tak, abychom se nedostávali pod tlak.

Jak velkou roli hraje trpělivost v utkání play-off, v němž takhle dlouho nepadne branka?
Jak už jsem říkal, týmy už se znají. Je to o maličkostech, o potrestání nějaké malé chyby. Podobnou bitvu očekávám i v pátém zápase. Věřím, že se sérií ještě něco uděláme a ve středu se do Liberce vrátíme.

Důrazný Ondřej Vitásek před bránou

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení