Akademie Bílí Tygři Liberec

Opora Tygrů Petr Kváča zůstává v Liberci! Klub na něj uplatnil opci

Date of publication Author Klub

Liberec – Bílí Tygři se budou moct nadále spolehnout na jednu ze svých klíčových postav, neboť uplatnili opci ve smlouvě Petra Kváči. Jeden z nejlepších gólmanů extraligy tak bude hájit branku Liberce i v následující sezóně!

Brankář Petr Kváča strávil pod Ještědem uplynulé dva roky, během kterých se bezesporu zařadil mezi nejdůležitější opory celého týmu. Již během své první sezóny pomohl Liberci k postupu do extraligového finále, v němž nakonec Tygři získali stříbrné medaile. Taktéž byl poté vyhlášen nejlepším gólmanem extraligy a vysloužil si i nominaci na světový šampionát, kde plnil roli trojky.

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
Vzhledem k Petrově charakteru a k výkonům, které u nás předváděl, nebylo vůbec pochyb o tom, že na něj opci chceme uplatnit.

Vyjádření trenéra brankářů Martina Lásky
Petr si za dvě sezony v Liberci vybudoval jednoznačnou pozici jedničky a vypracoval se mezi nejlepší brankáře v republice. Díky charakteru a přístupu na ledě i mimo něj je velkým vzorem pro naše mladé gólmany. Jsem velmi rád, že naše spolupráce bude pokračovat.

V uplynulém ročníku čtyřiadvacetiletý maskovaný muž na své výkony navázal a opět si jimi řekl o pozvánku do národního týmu, v němž momentálně bojuje o další účast na mistrovství světa. Celkově už Petr Kváča za Liberec nastoupil do 111 utkání, v nichž si připsal osm čistých kont a úspěšnost zásahů 92,05 %. Pod Ještěd přitom přicházel ještě jako poměrně nezkušený brankář, jenž větší porci extraligových zápasů odchytal až předcházející sezónu v Třinci. Během dvou let se však dokázal vypracovat v elitního gólmana atakujícího post v české reprezentaci.

Klub proto neváhal a uplatnil opci v jeho smlouvě. Petr Kváča tak bude hájit liberecké barvy minimálně do konce následujícího ročníku!

Profil Petra Kváči

Petr Kváča s hokejem začínal v Benátkách nad Jizerou, načež se ve čtrnácti letech zabydlel v Českých Budějovicích. Tam se propracoval až do tamního „A“ týmu, s nímž bojoval i o postup do extraligy. Ve stejné době navíc výrazně nakoukl do mládežnických reprezentací a jeho jméno dokonce zaznělo na draftu NHL, kde na něj ze 117. pozice získalo práva Colorado.

Díky svým výkonům nakonec Kváča povýšil do české nejvyšší soutěže, kde se přes Spartu a Litvínov propracoval až do Třince. Tam v průběhu ročníku 2019/20 převzal roli jedničky po Patriku Bartošákovi a příležitosti se rozhodně nezalekl! Ve třiceti utkáních zaznamenal více než 92% úspěšnost zásahů a následné léto si vysloužil smlouvu u Bílých Tygrů.

V libereckém prostředí prakticky ihned zazářil a nakonec získal ocenění pro nejlepšího gólmana sezony. V play-off vychytal Tygrům stříbrné medaile a ročník završil dokonce účastí na MS v Rize z pozice třetího gólmana. Velmi povedené výkony předváděl i uplynulý ročník, v němž s Libercem skončil ve čtvrtfinále.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení