Akademie Bílí Tygři Liberec

Osmnáctka na závěr Hlinka Gretzky Cupu zničila Slovensko, Teplý si připsal tři asistence

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V souboji o páté místo si česká osmnáctka na Hlinka Gretzky Cupu suverénně poradila se Slovenskem 8:3. Třemi gólovými nahrávkami se o to přičinil také Tygr Michal Teplý, který se tak stal druhým nejproduktivnějším Čechem celého turnaje.

Souboj třetích týmů obou skupin začal pořádně divoce. Hned po 56 sekundách se prosadil Barina a otevřel skóre, Slovensko však po dalších 41 sekundách vyrovnalo. Mrázikova teč změnila před brankou směr puku a brankář Škorpík nestihl reagovat. Na další zásahy si přitom fanoušci museli následně počkat až do druhé třetiny.

Také po jejím startu se skóre měnilo velmi rychle, tentokrát po osmdesáti vteřinách. Přikryl vyřešil přečíslení tři na jednoho přesnou střelou a nedal brankáři šanci. Také podruhé však Slovensko dokázalo vyrovnat. Čajkovič si najel do útočného pásma a šikovně zpoza obránce propálil Škorpíka.

V závěru druhého dějství se však nejprve z dorážky trefil Peterek a o chvíli později po Teplého střele protlačil kotouč do branky Najman, Češi se tak utrhli do dvougólového vedení. To po třech minutách závěrečné periody ještě rozšířil Barinka. Slovensko se ještě ve 47. minutě zmohlo alespoň na snížení, to už však z jeho strany bylo vše.

Naopak na druhé straně přidali další zásahy Najman a o minutu později po Teplého přihrávce Barinka, který zkompletoval hattrick. Osm minut před koncem ještě po dalším Teplého pasu uzavřel na konečných 8:3 Lang, který tak dokonal slovenskou demolici.

Češi si tak i s dvojicí Bílých Tygrů Michalem Teplým a Jakubem Žůrkem v sestavě zajistili na Hlinka Gretzky Cupu celkové páté místo. To je po loňském stříbru a předloňském zlatu možná mírným zklamáním, přesto nejde vzhledem k nesmírně těžké skupině o nijak špatný výsledek. Teplý se navíc blýskl v individuálních statistikách, kdy se se čtyřmi body stal druhým nejproduktivnějším Čechem turnaje.

Ve finále Hlinka Gretzky Cupu se v noci na neděli střetnou Kanada a Švédsko, o bronz si to rozdají Rusko a Spojené státy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení