Akademie Bílí Tygři Liberec

Osmnáctka vyráží do boje! Osmifinále s Olomoucí zahájí v sobotu na domácím ledě!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Vše, co se stalo v základní části a následné nadstavbě je již zapomenuto. Kategorie U18 zahájí o víkendu v domácím prostřední osmifinále play-off, do něhož vstupuje z druhého místa. Soupeřem jim bude Olomouc, která se spoléhá především na defenzivu a týmovou hru. Bílí Tygři jim ale rozhodně nedají svou kůži lacino. Přijďte je do Svijanské arény podpořit, bude to potřeba!

Tygři začnou doma!

Sobota 17.3.: Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc
Neděle 18.3.: Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc
Úterý 20.3.: HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec
Případné zápasy:
Středa 21.3.: HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec
Pátek 22.3.: Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc

V play-off je vždy velmi důležitá výhoda domácího prostředí a tu budou mít díky lepšímu umístění v úvodních dvou duelech Tygři. První střetnutí osmifinále sehraje liberecká osmnáctka již v sobotu 17.3. od 16:00. Odveta se poté uskuteční o den později přesně v poledne. Přijďte naše mladé hokejisty v play-off podpořit do Svijanské arény!

U18 TOP

Klikatá cesta

Liberečtí jsou tuto sezónu jako na houpačce. Nejdříve je čekala základní skupina, ve které dlouho bojovali o přímý postup do play-off. Ten si nakonec zajistili až v posledním utkání a s odřenýma ušima proklouzli do nadstavby pro výkonnostně lepší týmy. Tam přišlo obrovské zlepšení a tygří osmnáctka se po celou dobu držela na nejvyšších místech tabulky.

Ze začátku dokonce usilovala o první příčku, kterou ale nakonec s přehledem obsadili hráči Salcburku. V závěru se svěřencům trenéra Milana Plodka moc nedařilo a až do konce soupeřili s Plzní o druhou pozici. Tu díky výhře v posledním kole s vypětím všech sil uhájili a ve vyřazovacích bojích se střetnou s Olomoucí.

Útočník Jan Žemba o nadstavbě:

"V základní části jsme nehráli dobře. Potom se ale něco stalo, začali jsme si víc věřit a v té nadstavbové části se to zvedlo. Tam jsme hráli opravdu perfektně a teď už se soustředíme na play off."


Ze dna do play-off

Hanáci to měli s postupem do osmifinále ještě těžší. V základní skupině D totiž obsadili předposlední místo a v konkurenci deseti týmů je čekal boj o play-off, které si mohly zajistit pouze první dva týmy. Hráči Olomouce nabrali druhý dech, předčili všechny své soupeře a z první pozice postoupili do vyřazovacích bojů, kam je z nadstavbové skupiny vyprovodí ještě hokejisté Havířova.

Kohouti se v nadstavbě vyznačovali především skvělou defenzivou, o čemž vypovídá i statistika počtu obdržených střel – gólmani Olomouce museli likvidovat průměrně pouze 28,97 pokusů. Tygři kromě pevné obrany budou muset překonat i brankáře Vojtěcha Mokrého, jenž se svými výkony výrazně podílel na postupu. Kromě něj ale nikdo v individuálních statistikách nevynikal, tým z Hané vyřazovací boje vybojoval především díky týmové hře.

Olomouc TOP

Kdo do brány?

Mezi nejdůležitější faktory vyřazovacích bojů patří nepochybně brankáři, otázkou ovšem je, kdo bude libereckou svatyni střežit. V brankovišti je totiž menší přetlak, jelikož se v něm pravidelně střídali Lukáš Pařík, Šimon Zajíček a Kristián Novák. Všichni tři podávali velmi dobré výkony a svou úspěšnost zákroků si udrželi nad devadesáti procenty. Který z nich se na začátku osmifinále mezi tyče postaví zatím nevíme, jisté však je, že Olomoučtí to nebudou mít při střílení branek vůbec jednoduché.

Připraveni!

Liberecká osmnáctka se chystá na vyřazovací boje a bude určitě pořádně hladová po úspěchu. Bude totiž chtít odčinit konec v osmifinále z minulého roku, kdy podlehla po čtyřech zápasech Třinci. Mladší hráči kádru si budou oproti tomu chtít spravit chuť po vyřazení U16 pražskou Spartou, rovněž v prním kole.

Tým okolo kapitána Matěje Hájka tak chce konečně projít do dalšího kola vyřazovací části sezóny a nedostatkem motivace rozhodně netrpí. Svěřenci trenéra Milana Plodka jsou plni odhodlání, o čemž vypovídá následující video.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení