Akademie Bílí Tygři Liberec

Ostrý test! Na sever Čech míří neporažený Třinec!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Tygři pokračují v náročném týdnu a po pouhém dni odpočinku jdou opět do akce. Po Olomouci tentokrát zavítá do města pod Ještědem Třinec, který jako jediný zatím letos nepoznal hořkost porážky. Dokáží je šelmy jako první zastavit?

Povedený restart

Po více jak měsíci, kdy extraligové stadiony zely prázdnotou, se česká nejvyšší soutěž konečně zase rozběhla. Profesionální ligy dostaly od vlády výjimku a mohou pokračovat, i když za velmi přísných hygienických podmínek.

Liberečtí hokejisté si de facto druhý začátek sezóny odbyli v pondělí, kdy doma přivítali jako obvykle nepříjemně hrající Olomouc. Hanáci se sice ve druhé třetině dostali do vedení, jenže šelmy rychle srovnaly a poté v 57. minutě obrátily vývoj utkání.

Kohouti byli ale více než vyrovnaným soupeřem a nemalou část hry měli i herně navrch. O to více je však výhra cennější a svěřenci trenéra Patrika Augusty se mají od čeho odrazit. Už ve středu je čeká hodně tvrdý oříšek v podobě stále úřadujícího třineckého mistra.

Tomáš Rachůnek o zápasu s Olomoucí:

"Myslím si, že jsme hráli dobře. Na to, po jaké době se hrálo, mělo utkání vysoké tempo. Hra se nám trošku rozkouskovala, ale pro výhru jsme si šli a nakonec jsme to k ní i dotáhli."


Jen malinké klopýtnutí

Zatímco loni měli Třinečtí po mistrovském titulu trochu slabší rozjezd, letos jsou suverénní. Nejdříve ovládli letní Generali Česká Cup, načež úspěšně vstoupili i do extraligy. Obzvlášť v útoku Slezané dominují, neboť zatím se jim nestalo, že by zaznamenali méně jak čtyři trefy!

V tabulce jsou v tuto chvíli pátí, to je však způsobeno tím, že zatím stihli odehrát společně s Vítkovicemi nejméně utkání ze všech. Ve čtyřech duelech ale Oceláři zaváhali pouze proti Brnu, kdy promarnili tříbrankový náskok a výhru pro sebe urvali až v prodloužení. Jinak je ovšem slezský celek bez ztráty kytičky.


Staří známí

Na jaře 2019 Liberečtí prohráli s Třincem ve finále a od té doby to mezi těmito soupeři pořádně jiskří. I když oba celky nejspíše nebudou po dlouhé přestávce v úplně ideální provozní teplotě, dá se očekávat velmi kvalitní a vyhrocený duel.

Získají Severočeši jako první skalp dosud neporaženého týmu, nebo budou Oceláři pokračovat ve spanilé jízdě? To se dozvíme již ve středu, kdy v 18:00 padne na ledě Home Credit Areny úvodní vhazování. Fanděte šelmám na dálku!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 72
Bilance: 28 – 9 – 2 – 3 – 30
Skóre: 211:200

Zajímavosti

  • Vzájemné zápasy minulý rok byly hodně gólové. Ve všech čtyřech případech si aspoň jedno mužstvo připsalo aspoň čtyři branky. Zároveň si oba týmy připsaly po jednom čistém kontu.
  • Do čtyř střetnutí mezi Libercem a Třincem loňskou sezónu naskočilo hned šest gólmanů. Dva na straně Tygrů a čtyři za Oceláře. Jedním z nich byl i současný brankář šelem Petr Kváča, který pod Ještěd zamířil právě ze Slezska.
  • Zapomenout nesmíme ani na Adama Musila (Liberec) s Davidem Musilem (Třinec), které čeká v pořadí čtvrtý bratrský souboj!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení