Akademie Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta po prvním tréninku: Návrat na led jsme si užili, ale všichni už chceme hrát!

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Liberecký lodivod Patrik Augusta se po měsíční hokejové pauze, během níž nebyly povoleny žádné vnitřní profesionální aktivity, vrátil se svými svěřenci na plochu Home Credit Areny k úvodnímu tréninku. Rozpovídal se o nastalé situaci, způsobu individuální přípravy i o jeho pohledu na blížící se restart soutěže. „Začátek bude hodně náročný, ale jdeme do toho,“ hlásil odhodlaně na závěr.

Jaký byl pro vás trenéry uplynulý měsíc? Muselo být obtížné se připravovat na zápasy v natolik nejisté situaci…
Myslím, že úplně stejný jako pro hráče. Nejtěžší byla ta nevědomost, když jeden den na konci tunelu vysvitla naděje a hned následující zase zcela zhasla. Samozřejmě, že všichni chtějí zápasový rytmus. Čas jsme využili ke zlepšování kondice v rámci suché přípravy, krom toho jsme využívali posilovny do takové míry, jakou nám vládní opatření povolila. Věřím, že kádr je dostatečně připraven. O to více jsme si návrat na led užili.

Byl takto sestavený plán improvizací?
Rozhodně ano. Na takovou situaci nebyl nikdo připravený a nefungují na ni žádné osvědčené metody. Snažili jsme se s týmem společně dohodnout a následně aplikovat to, co jsme považovali za nejlepší možný postup.

Do prvního ostrého utkání vám zbývá pět dní, co během nich lze ještě stihnout zlepšit?
Zvládnout se dají všechny základní prvky. Nejdůležitější však bude sžít se po pauze s ledem a kotoučem. Hráči si musí připomenout běžné hokejové návyky, jež jsou během sezony tak patrné, což chvíli potrvá. Podmínky jsou ale pro všechny stejné a my se hrozně těšíme, přestože se bude hrát ob den a nebude to jednoduché. Všichni ale chceme hrát.

Je možné se v podobné situaci připravit na konkrétního soupeře, například Olomouc, nebo se spíše soustředíte sami na sebe?
Máme to tady nastavené tak, že hlavní je zaměřit se na vlastní výkony. Přesto si rozebereme i soupeře, a jelikož jsme s Olomoucí už letos hráli, nějaké materiály k tomu máme.

Příští týden vás ale čekají ještě další tři zápasy. S Hradcem, Třincem a Mladou Boleslaví, není to až příliš nabitý harmonogram na pouhých sedm dní?
Start bude hodně náročný, hlavně po té pauze. Tak je to ale slosované a nemáme k tomu žádné výhrady, pravidla jsou pro všechny stejná a my do toho jdeme!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení