Akademie Bílí Tygři Liberec

Pátý zápas rozhodne! Tygři se doma poperou s Kometou o postup

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Tygři mají na svém kontě dvě výhry, Kometa rovněž. A to znamená jediné! O postupu do čtvrtfinále rozhodne až poslední páté střetnutí. Nyní už není cesty zpět, vítěz se dostane mezi nejlepší osmičku, pro poraženého sezóna skončí. Klíčový zápas jistě nabídne napínavou a vyhrocenou bitvu, v níž obě mužstva udělají pro úspěch maximum. Utkání začne na ledě Home Credit Areny ve čtvrtek od 19:00, přijďte liberecké hokejisty podpořit!

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno


Severočeši zvládli úvodní dva zápasy na domácím ledě a ujali se vedení 2:0. V obou případech museli přitom skóre otáčet. První duel zvrátili už ve druhé třetině, ten druhý až v prodloužení, když v závěru vyrovnali sedmnáct vteřin před koncem.

Série se následně přesunula do Brna, kde rovněž vládl domácí celek. Kometa nejprve odvrátila vyřazení výhrou 4:2, načež ve třetí části čtvrtého utkání otočila dvougólovou ztrátu a vynutila si rozhodující bitvu.

Jaroslav Vlach o čtvrtém zápasu
Je to play-off, tohle se prostě stává. Měli jsme to dotáhnout do vítězného konce, stejně jako to měla udělat Kometa ve druhém zápase u nás. Ani jeden z nás to nezvládl, proto je nyní vyrovnáno.

Koho sledovat

Třetí utkání předkola musel Jaroslav Vlach vynechat kvůli disciplinárnímu trestu, do toho čtvrtého tudíž vlétl s velkou chutí a skóroval už po dvaceti sedmi vteřinách. Prosadí se i tentokrát?

V domácích zápasech na sebe z brněnského kádru vzal vůdčí roli slovenský forvard Michal Krištof, jenž vsítil tři branky.

Příběhy předkola

Tygři si zatím v sérii s Kometou rozdělují branky rovným dílem. Liberec totiž za čtyři duely zaznamenal proti Brnu jedenáct gólů a o každý z nich se postaral někdo jiný. Mezi střelci navíc nalezneme obránce, útočníky, mladé hráče i zkušené borce.

Jan Šír před rozhodujícím zápasem
Jedeme domů před naše fanoušky. Loni jsme za stejné situace jeli na Spartu, kde jsme to ubojovali. To samé musíme nyní udělat doma.

Liberec se do play-off probojoval pokaždé počínaje ročníkem 2015/16. Od té doby odehráli Severočeši celkem čtrnáct sérií a ať už dopadly výhrou, nebo porážkou, jen v jednom případě skončily v liberecké Home Credit Areně. Ať už souboj s Brnem dopadne jakkoliv, je jisté, že poslední kapitolu napíše tentokrát pod Ještědem. Bílí Tygři tak budou mít výhodu domácího prostředí, přijďte je v nejdůležitějším utkání dosavadního proběhu sezóny podpořit! Rozhodující střet začne ve čtvrtek v 19:00! Informace o prodeji vstupenek naleznete zde.

Předkolo play-off

Pátek 11. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno 4:3
Sobota 12. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno 3:2p
Pondělí 14. března: HC Kometa Brno vs. Bílí Tygři Liberec 4:2
Úterý 15. března: HC Kometa Brno vs. Bílí Tygři Liberec 3:2

Čtvrtek 17. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno (19:00)

Reportáž ze čtvrtého utkání předkola si můžete prohlédnout v následujícím videu.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení