Akademie Bílí Tygři Liberec

Pauza je u konce! Tygři započnou přípravu v Karlových Varech

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Konečně! Tygry po dlouhé pauze čeká soutěžní zápas. V rámci Generali Česká Cupu se představí v Karlových Varech, které už za sebou mají jedno vítězné utkání. Vstoupí svěřenci trenéra Patrika Augusty do nové sezóny úspěšně? Úvodní buly padne ve čtvrtek v 16:30, celý duel navíc můžete sledovat na ČT Sport!

Zemětřesení u Tygrů

Jak už pod Ještědem bývá zvykem, i před letošní sezónou se v kádru událo mnoho změn. Odešlo hned devět hráčů, včetně slovenského kanonýra Libora Hudáčka (Nižněkamsk, KHL), dlouholeté opory Lukáše Krenželoka (Vítkovice) nebo mladého Jana Ordoše (Oskarshamn, Švédsko). Po jednom roce stráveném v libereckém dresu se s Tygry loučí důrazní obránci Roman Graborenko (Nižněkamsk, KHL) a Oldrich Kotvan (Karlovy Vary).

Největší změny se ale odehrály v brankovišti. Z našeho klubu totiž odešla hned trojice brankářů - hvězda minulé sezóny Dominik Hrachovina (Tappara, Finsko), zkušený Marek Schwarz (Mladá Boleslav) a Kanaďan Justin Peters, jenž ještě oficiálně nové působiště nenašel. Tygři tak do nové sezóny vstupují se zbrusu novou brankářskou dvojicí, kterou budou tvořit Petr Kváča s Jaroslavem Pavelkou.

Známá jména posílila také útočné řady. Z Karlových Varů přišla sehraná dvojice Tomáš Rachůnek a Dávid Gríger. Velkou radost musel fanouškům udělat návrat Tomáše Filippiho z ruské KHL. Obranu pak vyztužil Slovák Mislav Rosandič, který pod Ještěd dorazil z Hradce.


Změny v Energii

I kádr Západočechů se během pauzy významně proměnil. Odešlo celkem šest hráčů, včetně už zmíněných útočných opor Grígera a Rachůnka. Energii opustil i zkušený forvard Vojtěch Polák, obránci Dalimil Mikyska, Vladimír Eminger a exliberecký Matěj Stříteský.

Odcházející útočníky by měli nahradit Tomáš Redlich a Patrik Machač, kteří do Energie přišli z sestupujícího Kladna, a mladý Jan Hladonik z Třince. Velké naděje vkládají karlovarští trenéři do beka Oldricha Kotvana, jenž minulou sezónu strávil v našem klubu. Kromě něj ještě defenzivu vyztuží velezkušený Lukáš Pulpán ze sousední Plzně.


Systém Generali Česká Cupu

Šestnáct týmů je rozděleno do čtyř skupin, v kterých dvoukolově hraje každý s každým. Liberečtí jsou ve skupině B společně s Litvínovem, Mladou Boleslaví a Karlovými Vary. Právě poslední dva zmíněné celky už spolu v úterý hrály. Bláznivý zápas, v kterém jen v první třetině padlo hned osm gólů, vyhrála nakonec Energie 7:5.

Tygři se s Vervou měli původně utkat také v úterý, jenže Litvínovští museli do čtrnáctidenní karantény, zápas byl tak přesunut na pátek 14. srpna. Proti Energii se tedy svěřenci Patrika Augusty představí vůbec poprvé po dlouhé pauze. Jak to dopadne? To se dozvíme už ve čtvrtek, úvodní buly padne v 16:30 a utkání můžete sledovat i na ČT Sport!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení