Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek po prodloužení smlouvy: Měl jsem lukrativní nabídky, Liberec je ale srdcová záležitost

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Kapitán zůstává! Útočník Petr Jelínek, jenž zažil všechny úspěchy Tygrů v posledních letech, se rozhodl pokračovat v libereckém klubu, s nímž podepsal smlouvu na další dvě sezóny. „Doufám že, navážeme na to, kde jsme v přerušeném ročníku skončili!“ říká.

Filip Pešán potvrdil, že nabídek na angažmá jsi měl více, jaké bylo tvé rozhodování?
Musím říct, že rozhodování bylo jednoduché. Liberec mám v srdci, vyhráli jsme tu titul. Hraji tu šest let a z takového, dalo by se říct, velkoklubu, se mi ani odcházet nechtělo. Měl jsem lukrativní nabídky, jenže srdce a celá tato organizace, která je v Česku na špici, mi usnadnily volbu.

Hrálo roli i to, že nosíš na dresu kapitánské „C“?
Samozřejmě! Být kapitán v klubu, jako jsou Bílí Tygři, je obrovská čest. Mrzí mě, že jsme to uplynulý ročník nemohli dotáhnout do ještě lepšího konce, než jakým to skončilo.

Mrzel předčasný konec sezóny hodně?
Bohužel je ta situace taková, jaká je. Skončili jsme první po základní části, takže si můžeme říct, že jsme byli letos nejlepší.

S Tygry jsi vyhrál titul, získal dvě stříbrné medaile a čtyřikrát ovládl základní část. Jak se ohlížíš za těmito úspěchy?
Je to neskutečné. Někomu se to nepodaří za celou kariéru. I proto bylo moje rozhodování o setrvání pod Ještědem jednoduché. Dovolím si říct, že liberecká organizace patří k nejlepším v Evropě.

Přerostlo tvé působení v Liberci v srdcovou záležitost?
Vím, jak to tu těch šest let, co v Liberci působím, fungovalo. Nikde jinde to tak podle mě v Česku není. V Liberci žiji od té doby, co jsem sem přišel, a jsem tu maximálně spokojený.

S jakými pocity vzhlížíš k dalším dvěma sezónám?
Doufám, že se to bude podobat těm minulým. Vždy si kladu nejvyšší cíle. Každý ročník je samozřejmě jiný a v tak vyrovnané lize je těžké se probojovat na nejvyšší příčky. Věřím tomu, že opět budeme pohlížet na horní polovinu tabulky a navážeme na to, kde jsme letos přestali.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Tygři U15 porazili Energii i podruhé a zahrají si semifinále!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení