Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Kolmann: Dobrých bylo jen prvních osm minut

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílí Tygři poslední utkání před reprezentační přestávkou nezvládli a prohráli na domácím ledě 4:6 s Olomoucí. Klíčovou fází utkání byla bezesporu druhá část, v níž Liberec inkasoval hned čtyřikrát. „Nepovedlo se nám skoro nic,“ vracel se k inkriminované dvacetiminutovce Petr Kolmann.

Velmi brzy jste vedli o dvě branky, co se poté stalo?
Kdybyste se nás v tu chvíli zeptali, tak by takový průběh nikdo z nás nepředpovídal. Vedli jsme o dva góly a Olomouc poté hodně rychle srovnala na 2:2.

Rozhodující byla nejspíš druhá třetina, že?
Ano. Nepovedlo se nám v ní skoro nic. Pořád se to valilo na naši bránu a my jsme v důsledku toho hodně faulovali. Soupeř nakonec tři z našich faulů potrestal, což byl další klíčový faktor.

Byly tedy i fauly velkým kamenem úrazu?
Určitě. Jak už jsem říkal, dělali jsme chyby a z těch pramenila vyloučení. Oslabení jsme také nesehráli vůbec dobře. To rozhodlo.

Trenér Patrik Augusta o aktuální situaci

„Nic není růžové. Jsme rádi, že jsme před reprezentační přestávkou nějaké body uhráli. Období před tím se nám vůbec nepovedlo. Proti Olomouci jsme chtěli potvrdit stoupající tendenci, což se nepovedlo. Je fajn, že nás nyní čeká přestávka. Vyléčíme zranění, potrénujeme a připravíme se na nadcházející část ligy. Před další repre pauzou máme v rozpisu osm zápasů, musíme v nich být lepší.“


Po návratu ze zámoří za Olomouc nastupuje David Krejčí. Jak bys jako obránce charakterizoval jeho hru?
Je hodně silný na puku, zbrkle ho nikam neodhazuje. Vyčkává do poslední chvíle, dokud se k němu někdo nepřiblíží. Snaží se na sebe navázat co nejvíce obránců, aby se mu poté uvolnili spoluhráči. V tom je hodně dobrý.

V závěrečné periodě jste to až do konce nezabalili. Dá se aspoň toto považovat za pozitivum tohoto duelu?
Kdybych měl najít nějaká pozitiva, tak z naší strany bylo dobrých prvních osm minut zápasu. Třetí třetina už byla vabank. Sice jsme dali dva góly, Olomouc ale měla hodně brejků. Plynulo to z toho, že jsme začali více riskovat, abychom se ještě nějak vrátili do utkání.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení