Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča: Liberec je pro mě srdcová záležitost!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři oznámili první posilu také na důležitém postu gólmana. Liberecké brankoviště bude hájit dvaadvacetiletý Petr Kváča, který má za sebou povedené angažmá v Třinci. "Jsem si vědom, jací elitní gólmani Libercem prošli. Budu se tyto standardy také snažit splnit, abych zde mohl pokračovat co nejdéle," hlásí odhodlaně.

Máš za sebou první chvilky po přestupu k Bílým Tygrům. Jaké jsou bezprostřední pocity?
První dojmy jsou skvělé. Na kluky jsem se sem opravdu těšil, protože už jsem do zdejší organizace před pár lety trošku nakoukl, když jsem hostoval v Benátkách. Jsem šťastný, že tu mohu být. Se všemi jsem se seznámil a vyřídili jsme pár věcí. Věřím, že překonáme současnou situaci a brzy to v plné parádě rozjedeme.

Když se mluví o jakémsi vzoru fungování extraligové organizace, bývají za příklad dáváni Liberec a Třinec. Ty právě od Ocelářů přicházíš. Čekáš, že to zde bude ještě lepší?
Asi se nedá říct, kde se pracuje lépe, obě tyto organizace mají co do sebe. Teď jsem v Liberci, z čehož mám radost a budu se snažit odvádět co nejlepší práci. Je to pro mě i srdcová záležitost, protože jsem s hokejem začínal v Benátkách.

Jak složité bylo v době karanténních opatření čekání na první týmový sraz?
Rozhodně jsem se těšil, byl jsem už doma pěkně nedočkavý! Byla nám naordinovaná suchá příprava, kterou podstupuji v Českých Budějovicích se svým kondičním trenérem. Neskutečná výhoda pro mě je, že je navázaný na Aleše Pařeze, kondičního kouče Bílých Tygrů. Moc si vážím, že mi toto bylo umožněno.

Přicházíš do klubu, kde v minulých sezónách chytali nesmírně kvalitní gólmani, to vše navíc pod vedením Martina Lásky, uznávaného trenéra brankářů. Převládá u tebe natěšenost, nebo nervozita?
Jsem si vědom, jací elitní gólmani Libercem prošli. Budu se tyto standardy také snažit splnit, abych zde mohl pokračovat co nejdéle. Chci být nápomocný týmu a posunout se o nějaký ten level výše. A myslím si, že tady mi k tomu dokáží úplně všichni, od prvního do posledního člověka na zimáku, pomoct. Já se zas budu snažit být pro mužstvo oporou a dopomoci mu k dosažení vytyčených cílů. Už se opravdu nemůžu dočkat, až to začne!

Velké téma brankářů bývá maska. Už jsi přemýšlel o vzhledu té své na další sezónu?
Ano, design už mám dokonce i vymyšlený. Snad se bude líbit, ale nechte se překvapit! Nemám rád přeplácané masky, držím se spíše jednoduchého stylu. Určitě se tam objeví tygr a Ještěd.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení