Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča: Nezbývá nám, než se z toho ponaučit

Date of publication Author Martin Pacák

Třinec/Liberec - Byl to tuhý boj, ale Tygři poslední návrat pod Ještěd nevybojovali a v sezoně 2020/2021 tak končí druzí. Titul obhajují Oceláři. „Byla to úžasná série, Třinci gratuluji,“ vzkazuje Petr Kváča, který ve svém prvním extraligovém play-off pomohl Liberci ke stříbrným medailím.

Hned na začátku zápasu ses pořádně zapotil...
Byl to fofr, ale od toho tam jsem. V brankovišti je mou prací udržet pro nás šanci na vítězství. Každý zákrok je důležitý, bohužel jsem nakonec i tak dvakrát inkasoval.

Jak bys zhodnotil celou finálovou sérii?
Takový holt hokej je. Třinec nás porazil čtyřikrát, my jeho jen jednou. Musíme se z toho poučit a jít dál, nic jiného nám ani nezbývá.

Trenér Patrik Augusta po finále:

„Páté utkání, stejně jako celou sérii, rozhodly přesilovky. Myslím si, že kromě prvního zápasu, který se nám nepodařil, bylo celé finále hodně vyrovnané. V závěru bylo důležité i to, že útok soupeře byl kvalitnější, my jsme nějaké hráče ztratili, což samozřejmě není výmluva, to se prostě stává. Jinak ale musím všem hráčům poděkovat, podávali výkony, jaké jsme od nich čekali. Jsem na celý tým hrdý.“


Jaké pro tebe bylo premiérové play-off v extralize?
Bylo to náročné, jsem ale moc rád za šanci, že jsem vůbec mohl chytat. S odstupem času si k tomu sedneme a celý ročník zhodnotíme.

Podepsaly se na vaší hře i četné absence klíčových hráčů?
K hokeji zranění zkrátka patří a stejně tak se to mohlo stát i Třinci nebo Spartě. Samozřejmě nám opory chyběly, ale myslím, že jsme je dobře nahradili. Za kluky, kteří nemohli hrát, jsme se snažili nechat na ledě úplně vše.

Proti Ocelářům a jejich kvalitní defenzivě v čele s Ondřejem Kacetlem se asi těžce prosazovalo...
Věděli jsme, že mají výborný tým. To my ovšem také a věřím, že jsme to i ukázali. Nerad bych ale hodnotil soupeře, soustředím se jen na náš výkon. Celá série byla úžasná, Třinci gratuluji.

Petr Kváča vypomáhá s rozehrávkou

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení